Župnik iz Hrvatske: Sami blagoslovite kuće, a novac mi možete uplatiti na račun

Region
Župnik iz Hrvatske: Sami blagoslovite kuće, a novac mi možete uplatiti na račun
.

Zbog epidemije koronavirusa Katolička crkva u Hrvatskoj, točnije njezine župe diljem Hrvatske, mogle bi izgubiti značajna sredstva koja dobivaju pri blagoslovu kuća. 

Župnik iz riječke Župe Svetog Ivana Krstitelja poslao je dopis vjernicima u kojem ih poziva da sami blagoslove svoje domove, dok novac koji se pri blagoslovu kuća daruje Crkvi vjernici mogu uplatiti na žiro-račun. Tako stoji u pismu koje šalje župnik Mate Berišić sa Škurinja, piše Novi list.

"Nadam se da ste dobro? Živimo u neizvjesnim i teškim vremenima, vremenima koja nisu nimalo laka pa nam je u ovim danima itekako potreban Božji blagoslov, kako bi nas zaštitio od pandemije coronavirusa. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe", piše župnik sa Škurinja.

Nadalje, u pismu se nabrajaju radovi koje je župa sa Škurinja obavila i oni koje planira obaviti.

"Običaj je da obitelj tijekom blagoslova obitelji svećeniku uruči svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe. Ako osjećate potrebu i ako želite da i ove godine udijelite svoj prilog za župu, to možete učiniti tako da donesete u župni ured, sakristiju ili uplatiti na žiro račun župe", piše župnik sa Škurinja, zahvaljujući od srca na daru vjernicima.

"Za blagoslov obitelji na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je", poručuje župnik, čestitajući na koncu svim vjernicima predstojeći Božić.

(Index.hr)

Ne propustite