10 alarmantnih znakova da se s vašim tijelom dešava nešto OPASNO

Porodica i zdravlje
10 alarmantnih znakova da se s vašim tijelom dešava nešto OPASNO
.

Mnogo je raznih načina na koje tijelo komunicira s nama i pokušava nam reći da nešto nije u redu. Zbog toga je uvijek važno obraćati pozornost na signale koje nam tijelo šalje i na sve što je neuobičajeno. Ovo su neki od znakova da možda nešto nije u redu s vašim tijelom.

1. Osjećaj gmizanja u stopalima

Ako imate neobičan osjećaj u nogama i stopalima sličan gmizanju ili želji za migoljenjem, to može biti simptom sindroma nemirnih nogu. To je dugotrajni problem te ćete često osjećati neugodu tijekom noći kada se pokušavate odmoriti.

2. Zadebljanja kože

Nemojte ignorirati promjene na koži. Kada koža postane debela i javi se svrbež to može biti znak za mnoge probleme kao što su problemi s hormonima, alergijama i slično. Možete otići liječniku na testiranje ako problem ne nestane, savjetuje Brightside.

3. Promjene u rukopisu, lucidni snovi i gubitak njuha

Svi su čuli za Parkinsonovu bolest, ali mnogi ne znaju koji su njezini simptomi. Drhtanje, sporost pokreta, manjak sna s učestalim noćnim morama, promjene u govoru i pisanju mogu biti znakovi te bolesti.

4. Ljutnja i agresivno ponašanje

Napadaji ljutnje ne moraju uvijek biti rezultat vaše osobnosti. Zapravo, mogu biti povezani s depresijom. Prema nekim istraživanjima depresija se ne manifestira uvijek kao gubitak energije i pojava tuge – može se javiti i agresivno ponašanje.

5. Previše spavanja

Hipersomnija je poremećaj u kojem osoba previše spava. Neke autoimune bolesti dovode do osjećaja da vam se cijelo vrijeme samo spava. Ujedno, alkoholna pića prije spavanja mogu dovesti do tog efekta.

6. Promjene u boji očiju

Ako vam se oko zjenice oka javi sivi ili bijeli krug, to može biti znak visokog kolesterola za ljude ispod 45 godina starosti. Sam krug je bezopasan.

7. Želja za soli

U redu je voljeti slano, ali kada ne možete kontrolirati želju za slanim, vrijeme je da se upitate zašto je to tako. To može ukazivati na manjak željeza, anemiju, dehidraciju ili pred-menstrualni sindrom.

8. Zaboravljivost, umor i smanjen libido

Ljudi ponekad ove znakove krivo poistovjećuju s depresijom. Liječnici smatraju da je ipak važno obratiti pozornost na te simptome jer oni mogu ukazivati na problem sa štitnjačom. Ujedno može doći do debljanja i osjećaja hladnoće.

9. Neprestana žeđ

Nije normalno neprestano osjećati žeđ. Postoje neki slučajevi kada je osjećaj žeđi uzrokovan vašom prehranom tako da je dobro provjeriti kakvu hranu jedete. Neprestana žeđ može biti simptom dijabetesa ili trudnoće.

10. Želja za žvakanjem leda

Želja da lomite led zubima može biti simptom manjka željeza ili anemije. Obratite se liječniku kako bi vas naručio na potrebne testove. 

Ne propustite