OSJEĆATE BOL U LIJEVOM DIJELU STOMAKA? To može biti znak TEŠKE BOLESTI!

Zanimljivosti
OSJEĆATE BOL U LIJEVOM DIJELU STOMAKA? To može biti znak TEŠKE BOLESTI!
Bol sa lijeve strane stomaka mnogima nije neuobičajena pojava.

Bol sa lijeve strane stomaka mnogima nije neuobičajena pojava.

S vremena na vrijeme se javi “probadanje” u ovom dijelu tijela, ali brzo i prođe. Međutim, postoje slučajevi kada se ova tegoba javlja redovno i u tom slučaju bi trebalo otići kod ljekara.

Iznenadna bol ili grčevi sa lijeve strane stomaka mogu da ukazuju na zatvor, gastroenteritis, crijevni sindrom…

Tada je iritiran ili zapaljen obložni sloj stomaka. Međutim, još neka ozbiljna stanja mogu da prouzrokuju ovu nelagodnost.

woman-suffering-from-abdominal-pain-1200x628-facebook-800x628

Divertikulis

Ovo stanje izaziva bol sa donje lijeve strane stomaka, a sve usljed zapaljenja malog crijeva. Sem jakog bola, može da se dobije i temperatura, poriv za povraćanjem, dijareja…

Infekcija bubrega

Bol sa ove strane stomaka može da ukazuje i da vam je lijevi bubreg inficiran. Simptomi mogu da budu i mučnina, groznica i bol u donjem dijelu leđa. Ukoliko konstantno imate ove simptome, bez odlaganja posjetite ljekara.

Kamenje u bubregu

Kamenje ili pijesak u bubregu može da izazove bol sa lijeve strane stomaka, ali je ova bol intenzivnija i može da se protegne i na kičmu ili cijeli stomak. Mučnina i preznojavanje, kao i krv pri uriniranju mogu da budu dodatni simptomi. Malo kamenje može da se izbaci mokrenjem, ali za veće kamenje u bubregu je potrebna operacija.

Ne propustite