Spasili trudnicu koju je voda zarobila u autu: Mislio sam da će je bujica odnijeti na prugu

Aktuelno
Spasili trudnicu koju je voda zarobila u autu: Mislio sam da će je bujica odnijeti na prugu
Počeo san gurat auto, ali stalno san klizio.

Obilna kiša padala je i u Kaštel Gomilici gdje je kombinacija loših cesta i vodene bujice uzrokovala da je žena sat vremena provela u autu iz kojeg nije mogla nikuda. Blatnjava voda dopirala je do pola vozila, a terenci koji su s manje muke onuda prolazili, nisu se zaustavljali da pitaju treba li možda pomoć. 

Radnici obližnjeg armiračkog pogona sve su to promatrali, računajući da se pojaviti kakva vučna služba ili vatrogasci ili tko god, samo da pomognu trudnoj djevojci u nevolji. A onda je Josipu Vidakoviću dozlogrdilo čekati. Navukao je na sebe velike vreće i otišao do automobila.

VIDEO MOŽETE POGLEDAT OVDJE

- Već sat vremena je tu stala i uhvatila me panika jer se nekoliko metara dalje nalazi željeznička pruga gdje vlakovi non-stop prolaze. Pomislio sam što bi bilo da je voda tamo odvede. Kiša je padala ko luda, đava mi nije da mira - još pod dojmom priča nam Josip.

- Počeo san gurat auto, ali stalno san klizio. Došao je onda i moj kolega. Izgurali smo je do podne. Pridružio se onda još jedan prolaznik, pa je stigla i vučna služba kad je sve bilo praktički gotovo.

Nije mu, kaže, bilo svejedno kad je saznao da je cura trudna, onda ga, dodaje, panika uhvatila.

- Nisan tio da se neko zlo dogodi. Ali na kraju je, eto, sve dobro prošlo - usput će Josip, pa upozorava da je ta cesta inače veoma problematična. Kad god neki auto tuda prođe malo većom brzinom, otpadne mu registracija,prenosi 24sata.hr.

- Do sad san ih 11 skupio, a mogu mislit šta će me sutra tamo dočekat. Tu se stvori lokva od metra.

- Odmah poviše brze ceste je to i prije nego je počelo padat danas govorili smo kako ćemo se skinit u bokse i bacit na picign. Uvik je tako. Čin je veća kiša nered, poplave. Terenci prođu, ali manja auta nikako. A tu je još i taj vlak... Ma, užas - veli Josip nadajući se da bi ovaj članak mogao potaknuti nadležne cestare da uvedu reda prije nego se neko zlo dogodi.

Ne propustite