Javila se žena čiji je otac satima čekao u ledenom šatoru, ima žestoku poruku

Region
Javila se žena čiji je otac satima čekao u ledenom šatoru, ima žestoku poruku
.

Na društvenim mrežama jučer se proširila fotografija Zrinke Ljevar koja je napisala kako je njezin otac s upalom pluća u negrijanom šatoru čekao 9 sati na pregled u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti.

Ravnateljica Klinike Alemka Markotić rekla je sinoć, gostujući u Dnevniku Nove TV, kako veći dio priče nije točan.

"Priznajemo da je veliki pritisak i inače se čeka dugo. Infrastruktura ove Klinike nije dostatna i stara je. Nabavit ćemo još grijalica. Gospodin nije proveo onoliko vremena koliko je napisano. Većina toga što je napisano nije točno", kazala je.

Kasnije se o svemu očitovala i bolnica.

"Želim ukratko objasniti tijek događaja"

Ljevar se opet javila na Facebooku, odgovorila je Markotić.

"Kad sam sinoć u onoj tuzi pisala objavu na Facebooku, nisam ni snovima mogla zamisliti što će se sve dogoditi i koje će sve emocije isplivati van. Hvala dragim ljudima, poznatim i nepoznatim, na svim savjetima i podrškama.

Želim ukratko objasniti tijek događaja i demantirati svoju #netočnost# koju su objavili Klinika 'Dr. Fran Mihaljević' i gđa. Alemka Markotić", piše žena.

"Kad je krenula covid-19 pandemija, vjerovala sam Stožeru i bila sam uvjerena da rade dobre stvari. Kako je vrijeme odmicalo, moja se vjera potrošila.

Moj otac je u visokoj temperaturi sedam dana, kašlje i otežano diše.

Dr. opće prakse ga nije htjela uputiti u bolnicu dok ne napravi test i to je ok (držimo se propisa). 28. 11. dobiva negativan test, ali dolazi vikend i mi ne možemo nigdje. Čekamo prvi mogući odlazak u Zaraznu, tj. Fran Mihaljević... Zašto tamo?
Bolnica koju sam ja najviše voljela (ako se bolnice mogu voljeti), iz koje sam bježala sa 6 godina, bolnica koja je nebrojeno puta spasila život mom teško bolesnom ocu (prošle godine su ga podigli iz mrtvih). Otišla sam s punim povjerenjem i nadom na hitni prijem računajući da će ga uzeti na obradu. Pripremljena da se tamo čeka i uvijek se čeka jer rade mnoge pretrage i zbilja su bili najbolji", piše.

"Dočekao me hladan tuš"

Pa nastavlja.

"Dočekao me hladan tuš, nakon nekoliko sati su nas tek zaprimili, kako gđa. kaže, u 22:23, dotad smo (kopali nos par sati). U 0:37 zvali su ga na RTG, nakon što je izašao, imao je strašnu groznicu. U 1:15 minuta zvala me doktorica s pitanjima o njegovom zdravlju, proljevima, insinuirajući da je to korona. Pola sata kasnije dolazi sestra i vodi ga u box 4 gdje mu mjeri tlak.

Vraća ga nazad. Opet groznica, a ne bih vam poželjela da to vidite kako izgleda. Nešto prije dva sata dolazi ista sestra i kaže da će ga pregledati doktorica. On je njega ispitivala, ponovo mu izmjerila tlak i ništa drugo. Dakle, nisu ga poslušali, nisu mu izvadili krv, nisu mu izmjerili razinu kisika u krvi, nisu napravili NIŠTA, ona je pričala s bolesnim čovjekom koji je gorio, nisu mu čak ni izmjerili temperaturu. Jako me zanima na temelju čega su zaključili da je on dobrog općeg stanja. Molim da mi to netko objasni", piše žena.

(Izvor: Index.hr)

Ne propustite