ŠTA MUŠKARCI ZAISTA MISLE O ŽENSKIM GRUDIMA? Veličina nije ono što ih privlači, samo im je bitno ovo

Kiosk
ŠTA MUŠKARCI ZAISTA MISLE O ŽENSKIM GRUDIMA? Veličina nije ono što ih privlači, samo im je bitno ovo
"Za pravog muškarca nijedne grudi nisu male", žene se često šale na svoj račun.

"Za pravog muškarca nijedne grudi nisu male", žene se često šale na svoj račun. Istina je, zapravo, da je velika većina prilično nesigurna kad je riječ o ovom dijelu tijela...

Veliki broj žena je prilično nesigruna zbog veličine i oblika svojih grudi, što je jedan od razloga zbog kojeg je ugrađivanje silikona estetska operacija broj jedan posljednjih decenija.

Žene brinu i da li se njihove grudi sviđaju muškarcima, jesu li premale, previše opuštene ili pak prevelike. Studija objavljena u naučnom časopisu "Evolution and Human Behavior" otkrila je iznenađujuće podatke.

cinsel-hayatinizi-canlandiracak-18-bitki-7311096-x-6591-o

Kako se ispostavilo, muškarcima je bitniji oblik, tačnije čvrstina grudi od njihove veličine.

Istraživanje je sprovedeno nad 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije, a kojima su pokazivane slike različitih tipova ženskih grudi: Njihov zadatak je bio da ocjene one koje su im najljepše.

Svi su se složili da im se više sviđaju čvršće grudi, a kad je riječ o veličini - tu su mišljenja bila podjeljena. Pokazalo se da muškarci iz Brazila, Češke i Namibije najviše vole grudi srednje veličine, dok oni iz Kameruna ipak više cijene korpe od D pa naviše.

"Primjetili smo da u različitim kulturama postoji jedna konstanta, a to je da muškarci preferiraju čvršće grudi, karakteristične za mlađe žene, dok preference vezane za veličinu grudi variraju. U većini zemalja najpopularnije su grudi srednje veličine", objasnio je voditelj istraživanja Jan Havliček sa Univerziteta u Pragu za časopis "PsyPost".

Naučnici su u ovoj studiji veličinu grudi nazvali "marker potencijalne plodnosti", dok je njihova čvrstoća "marker preostale plodnosti".

"To znači da bi oblik (čvrstina) grudi mogao da posluži kao indikator preostale plodnosti, ali ograničeno podržava teoriju o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije bi se trebalo da se usredsrede na potencijalnu interakciju između ta dva parametra (čvrstoće i veličine grudi). To bi moglo da objasni relativno velike razlike u veličini ženskih grudi", stoji u zaključku studije.

Ne propustite