Sa upalom pluća devet sati čekao na pregled u ledenom šatoru u Zaraznoj

Aktuelno
Sa upalom pluća devet sati čekao na pregled u ledenom šatoru u Zaraznoj
.

Pandemija covida-19 dovela je zdravstveni sustav blizu točke loma i sve češće se vidi da liječnici i medicinske sestre ne uspijevaju zbrinuti pacijente onom brzinom i brigom kakvu zaslužuju.

Posljednji takav primjer dolazi iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Oko klinike podignuti su šatori za prijem i trijažu pacijenata, ali nisu grijani, a temperatura se posljednjih dana vrti oko ništice.

Gospođa Zrinka Ljevar na Facebooku je objavila fotografije svog oca koji je s upalom pluća satima čekao pregled u hladnom šatoru.

"Evo, mi nemamo koronu. Tata mi ima tešku upalu pluća. Skidali smo temperaturu s 39.5 da bi otišli na hitni prijem u veliki, ledeni šator i tu čekamo već četiri sata. Ulaze samo preko veze, a svi ostali ljudi poluledeni šute u svojoj toj tuzi", napisala je jučer Zrinka Ljevar.

Pacijenti koji su čekali u šatoru, tvrdi, nisu se imali čime ni ogrnuti osim vlastitom odjećom u kojoj su došli, ne očekujući da će satima čekati na hladnoći. Sa zaštitarom je uspjela iskamčiti deke iz bolnice da bi bolesnicima bilo barem malo podnošljivije.

OSTATAK ČITAJTE NA OVOM LINKU.

(Index.hr)

Ne propustite