BOL U ZGLOBOVIMA NESTAJE PREKO NOĆI: Ruski narodni melem mnogima je pomogao, ZAPIŠITE RECEPT

Porodica i zdravlje
BOL U ZGLOBOVIMA NESTAJE PREKO NOĆI: Ruski narodni melem mnogima je pomogao, ZAPIŠITE RECEPT
.

Većini nas su poznati bolni osećaji u zglobovima. Obično bol osećamo u kolenima, ramenima, laktovima i - osjećamo se slomljeno i nemoćno.

Poslije četrdesete vjerujemo da je to popratna pojava starenja. A, što ako se bolovi pojavljuju ranije,  sa 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako se rešiti bolova u zglobovima, koji imobilišu, čine život nekvalitetnijim i ograničavaju nas u mnogim aktivnostima koje su nam važne i u kojima uživamo.

Ovo je recept ruske narodne medicine, koji je pokazao izuzetan stepen efikasnosti. Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji imamo svi.
Recept je zaista djelotvoran i pomaže već posle prvog nanošenja, a kada ga redovno koristite dovodi do trajnog oklakšanja i nestanka bolnih senzacija u zglobno - koštanom sistemu.

Domaća mast protiv bolnih zglobova

Sastojci:

-1 kašičica meda

-1 kašičica senfa (ljutog)

-1 kašičica sitne soli

-1 kašičica vode

Priprema:

Sve temeljito promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu koja se zatvara. Melema ćete dobiti za nekoliko dana i čuvajte ga u frižideru.

Primjena:

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku vrećicu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Možete oblogu staviti i pred samo  spavanje i držati je tokom noći, ali onda povedite računa da dobro uvijete tretirano mesto, kako se oblog ne bi razmazao u toku sna. Ujutro isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekt ćete osetiti već nakon prve procedure. Kasnije tretman ponavljajte po potrebi ili preventivno dva do tri puta nedeljno.

Jedan od sastojka melema - senf, u narodnoj medicini je poznat kao lek protiv bolova u zglobovima i koštano-zglobnom sistemu, ali takođe pomaže i kod glavobolja, prehlade, bolnog grla, promuklosti. Jednom rečju, veoma lekovita i moćna namirnica.

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite