Oglasio se vozač traktora na fb: "Prodaje se povoljno metar drva"

Aktuelno
Oglasio se vozač traktora na fb: "Prodaje se povoljno metar drva"
.

Haski kojeg je u mjestu Rašljeva kod Gračanice na lokalnom traktorom namjerno pregazio mještanin, oporavlja se kako bi ponovo mogao “stati na noge”. U međuvremenu, policajci MUP-a Tuzlanskog kantona kojem je prijavljen slučaj, prikupljaju dokaze kako bi se protiv osumnjičenog eventualno mogao podnijeti izvještaj Tužilaštvu zbog mučenja životinje.

Iz Udruženja za zaštitu životinja “Ruka za šapu” poslali su nam prijavu MUP-u TK za Mujačić Sanela iz Rašljeve, grad Gračanica koji je traktorom pregazio nedužnu životinju.

Sanel Mujačić je na svom Facebook profilu napisao da prodaje drva i to sa dostavom. Vjerovatno dostava na istom traktoru s kojim je namjerno zgazio nedužnu životinju.

screenshot-2020-12-01-20-sanel-mujacic-facebook

foto: Printscreen

“Prodaje se povoljno metar 70 km sa dostavom”

Pored toga podijeli je i emotivne slike na sljedećim naslovima:

“Svi smo mi ljudi ali treba biti čovjek.”
“Lako je biti srećan, ne zavidiš, ne mrziš imaš svoj život i briga te za sve ostalo”

Zahvaljujući Udruženju za zaštitu životinja “Ruka za šapu” koji su se prvi aktivirali i podnijeli krivičnu prijavu protiv vozača traktora, imamo ljude koji vode pravne bitke protiv ovakvih osoba.

Hvala građanima Gračanice koji nisu zažmirili i koji su prvi prijavili slučaj te obavijestili i nas o istom, nakon čega smo odmah i mi reagovali. Tu smo da se borimo za njih, a kada to činimo zajedno mnogo smo jači

Ne propustite