DR DANICA OTKRILA PRVE SIMPTOME TUMORA NA MOZGU: Ako ovo primijetite javite se doktoru, jako čudan znak!

Porodica i zdravlje
DR DANICA OTKRILA PRVE SIMPTOME TUMORA NA MOZGU: Ako ovo primijetite javite se doktoru, jako čudan znak!
.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić otkrila je prve simptome tumora mozga.  

O tome da li je povećan broj onkoloških bolesnika zbog korone, zbog čega se čeka da se prijavi ljekaru, dr Grujičić kaže:

"Mora se povratiti povjerenje i porodičnog ljekara i medicinu, Internet je sjajan astvar, ali postoji glomila gluposti gdje ljudi koji nemaju nikakvo medicinsko znjanje iznose neistine."

Kakve su liste čekanja?

"Na heimioterapiju se čeka 12-34 dana, a na operacije manje od mjesec dana", objasnila je doktorica,prenio je portal "Kurir.rs".

Sudar gripa i korone?

"Dobili smo 100 vakcina potrošene su za prvi dan. Narod shvata da mogu da pomognu. Što se tiče otvaranja kovid bolnica, to ide po planu. Da nismo imali državnih bolnica, imali bismo goru situaciju nego Italija".

Koji je prvi simptom, šta je to što izaziva sumnjuu da treba da se javimo na onkologiju?

"Kada je riječ o tumorima mozga, tu su fine psihičke promene koje mogu da primete ukućani, oni koji dobro znaju nekoga. Kada neko počne da priča viceve koji uopšte nisu karakteristični za njega, kada se ponaša na način koji mu nije svojstven, kada ispoljava osobine koje nikada nisu bile sastavni dio njegove ličnosti, tog trenutka treba uraditi prvu dijagnostiku. Nažalost, to se ne dešava, obično se protumači te da je neko imao sm,rtni slučaj, te posvađao se sa suprugom.

Ne propustite