Elmedin Konaković reagovao na izborne prevare: "POZIVAM CIK DA PONIŠTI IZBORE U SREBRENICI"

Vijesti
Elmedin Konaković reagovao na izborne prevare: "POZIVAM CIK DA PONIŠTI IZBORE U SREBRENICI"
.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković pozdravio je potez Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH koja je donijelo odluku o raspuštanju Opštinske organizacije SDP Srebrenica, nakon optužbi da je predsjednik ove organizacije Bego Bektić učestvovao u izbornim malverzacijama. Konaković je i pozvao Centralnu izbornu komisiju da poništi izbore u ovom gradu.

Lidera NiP-a je na zvaničnom Facebook nalogu napisao kako je potpuno jasno da je "kompromitovan" izborni porces u Srebrenici.

"Izdati interes države u Srebrenici može samo nečovjek. Zanemariti stradanje našeg naroda, za novac prodati obraz i čast, mogu samo najgori među nama! Tužan je dan spoznaja da takvi ljudi žive sa nama", poručio je Konaković te dodao:

"SDP je u teškoj situaciji reagovao adekvatno, u ovim se slučajevima stvari režu odmah, ne čekajuci odluke sudova i ne traže se olakšavajuce okolnosti".

Pozvao je CIK da poništi izbore u Srebrenici i raspiše nove.

"Potpuno je jasno da je proces kompromitovan. One koji su delegirali članove CIK-a pozivam da ulože maksimum napora da se sramotni izbori ne ponove. Nemaju Dodik i Čović uticaj u CIK-u, glasno su nam to rekle kolege. Iskoristite sad tu činjenicu", zaključio je Konaković.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu protiv rukovodstva SDP-a u Srebrenici zbog izbornih prevara. Uslijedile su brze reakcije. Predsjedništvo SDP-a BiH hitno je raspustila lokalni odbor ove stranke, a iz partije je isključen predsjednik SDP-a Srebrenica Bego Bektić. SDA je u reakcijama otišla korak dalje, zatražila je ostavku lidera SDP-a BiH Nermina Nikšića.

(Izvor: N1)

Ne propustite