Denis Zvizdić uputio izmjenu i dopune Zakona o strancima BiH

Bosna i Hercegovina
 Denis Zvizdić uputio izmjenu i dopune Zakona o strancima BiH
.

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je danas u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku izmjenu i dopune Zakona o strancima BiH kako bi se jasno poslala poruka da nasilje neće biti tolerirano.

280520-denios-zvizdic-markica

Kako je ocijenio na Twitter profilu država kroz sistem generalne prevencije treba poslati jasnu poruku migrantima/strancima koji borave u BiH da neće biti tolerirano nasije i kršenja javnog reda i mira u BiH te da to može biti zakonski razlog za stavljanje pod nadzor i deportaciju.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima BiH je da se izmijeni i dopuni član koji se odnosi na razloge za izricanje mjere protjerivanja stranim državljanima.

Zvizdić je predložio da se u tom kontekstu omogući protjerivanje stranih državljana koji su pravosnažno osuđeni za prekršaje s elementima nasilja ili kršenje javnog reda i mira.

Precizirano je i da će nadležni organi moći izricati mjere protjerivanja i za krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a ne samo za krivična djela koja se odnose na trgovinu opojnom drogom.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite