OD PETKA NOVE MJERE! Subotom i nedjeljom zatvara se sve osim OVIH 6 objekata! VLADA SRBIJE DONOSI STROŽIJE MJERE

Region
OD PETKA NOVE MJERE! Subotom i nedjeljom zatvara se sve osim OVIH 6 objekata! VLADA SRBIJE DONOSI STROŽIJE MJERE
Vlada Srbije prihvatila je prijedlog medicinskog dela kriznog štaba i, kako Kurir saznaje, dala zeleno svjetlo za nove mjere koje, između ostalog, podrazumevaju da će ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, moći da rade radnim danima do 17 časova, dok vikendom neće uopšte raditi - od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati.

Vlada Srbije prihvatila je prijedlog medicinskog dijela kriznog štaba i, kako Kurir saznaje, dala zeleno svjetlo za nove mjere koje, između ostalog, podrazumjevaju da će ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, moći da rade radnim danima do 17 časova, dok vikendom neće uopšte raditi - od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati.

Ovo se, takođe, odnosi i na kozmetičke i frizerske salone, salone ljepote, fitnes-centre, teretane i vežbaonice, spa centre i bazene. Ove mere će, kako saznajemo, biti usvojene u četvrtak na vladi, a stupiće na snagu u petak, 04. decembra.

Mjere između ostalog podrazumevaju da apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, svih sedam dana u nedelji.

Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sati, uključujući i vikend, a pozorišta i bioskopi do 17 sati, uključujući i vikend.

Pijace radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od 6 do 15 časova.

(Kurir.rs)
 

Ne propustite