Nađene mrtve u stanu: Poznat uzrok smrti sestara iz Mostara

Aktuelno
Nađene mrtve u stanu: Poznat uzrok smrti sestara iz Mostara
.

Sestre Vera (61) i Ranka (63) G. iz Mostara, koje su sinoć pronađene mrtve u stanu u ulici Mile Budaka u ovom gradu, najvjerovatnije su preminule prirodnom smrću, preliminarno je utvrđeno nakon što su policija i dežurni kantonalni tužilac Zekerijah Sinanović obavili potrebne uviđajne i istražne radnje.

Kako nam je potvrdio tužilac Sinanović, prilikom vanjskog pregleda tijela, koji je u stanu obavio ljekar mrtvozornik, na tijelima nisu pronađene nikakve mehaničke povrede, niti tragovi koji bi ukazivali na eventualnu nasilnu smrt. Obje žene su pronađene u ležećem položaju u krevetima, u dvije sobe u stanu.

Danas tokom dana je u mrtvačnici urađen i nešto detaljniji pregled tijela, kojim također nije pronađeno ništa sumnjivo.

Prilikom uviđaja nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska, kao ni premetačine, koji bi ukazivali na eventualno počinjenje krivičnog djela. Štaviše, prilikom uviđaja, u stanu je pronađena fascikla u kojoj se nalazilo pet novčanica sa 100 KM, koje nisu dirane, a na stolu je također nađena određena suma novca, kao i račun iz trgovine od prije oko mjesec dana, kada se sumnja da je otprilike i nastupila smrt sestara.

Policija i tužilac su također došli do saznanja da je jedna od sestara bila teži psihički bolesnik, te da godinama nije izlazila iz stana. O njoj se brinula njena sestra.

Pretpostavlja se da je najvjerovatnije najprije preminula zdravija sestra, a da je druga, zbog nemogućnosti da se brine sama o sebi, preminula nakon nje.

S obzirom na sveukupnost dosad prikupljenih saznanja, tužilac, kako nam je potvrdio, nije zatražio obdukciju.

Ukoliko bi se u međuvremenu ukazali određeni tragovi ili saznanja koji bi iziskivali detaljniju istragu ona će biti provedena ili će se donijeti naredba o nesprovođenju istrage u ovom slučaju prenosi Faktor.

Ne propustite