Doktora krive za smrt Maradone, a sad se oglasio njegov brat: Evo šta je otkrio

Aktuelno
Doktora krive za smrt Maradone, a sad se oglasio njegov brat: Evo šta je otkrio
.

Prošlo je pet dana od smrti slavnog argentiskog fudbalera Dijega Maradone, a i dalje se maltene samo o njemu govori.

U žižu javnosti dospela je i tema o njegovim posljednjim danima da li je bio adekvatno liječen i da li je smrt mogla da se izbhegne.

Argentinski hirurg Leopoldo Lukve, inače bliski prijatelj Maradone, u nedjelju je optužen za nehat prilikom liječenja fudbalskog asa, što je, prema mišljenju tužilaštva "možda i dovelo do smrtnog ishoda", pa se trenutno prikupljaju podaci za eventualno podizanje optužnice.

On se u međuvremenu i sam oglasio.

Nakon što je medicinski tim od pet patologa utvrdio je da je Dijego Armando Maradona preminuo od srčanog udara, tužilaštvo je utvrdilo da slavni fudbaler nije imao negu koja je bila uslov da bi ranije napustio bolnicu, gdje je prije nepune dvije nedjelje operisao glavu".

U vezi sa poslednjim danima slavnog fudbalera, oglasio se i njegov brat  Hugo Maradona.

"Jedini koji je bio pored Dijega je naš nećak, koji je Dijegu bio kao sin. Bili su tu sestra i ljekari. Nije želio da bilo ko ulazi u njegovu sobu, zato su sestre bile ispred. Ne znam šta se dogodilo, ali se nadam da život mog brata nije zanemaren i da nije bilo grešaka ljekara. U toku je istraga, videćemo šta će biti",  rekao je Hugo.

On se duboko nada da spekulacije argentinskih medija nisu tačne o neadvaktnoj nezi velikog Dijega nisu tačne.

"Žao mi je ako je istina to što mediji pišu. Dvostruko me boli jer nije zaslužio da ostane sam. Istraga će razjasniti šta se tačno dogodilo", rekao je utučeni Hugo Maradona.

Kurir sport 

Ne propustite