Gradsko vijeće Sarajeva proglasilo Krug 99 organizacijom od posebnog značaja

Bosna i Hercegovina
Gradsko vijeće Sarajeva proglasilo Krug 99 organizacijom od posebnog značaja
.

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva je doneseno nekoliko odluka, a među njima je i ona kojom je legendarni muzičar Želimir Altarac Čičak proglašen počasnim građaninom.

Kako su saopćili iz Grada Sarajeva, s dnevnog reda sjednice je izostavljena tačka o Odluci o imenovanju Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade" u 2021. godini.

screenshot-24

Usvojena je odluka da Želimir Altarac Čičak dobije priznanje "Počasni građanin Grada Sarajeva", a što je predložio predsjedavajući vijeća Igor Gavrić.
Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 je proglašena organizacijom od posebnog značaja za Grad Sarajevo.

Utvrđena je preraspodijela dijela novca iz dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa.

Usvojen je Izvještaj o primjeni Odluke o upotrebi grba, imena i isticanju zastave Grada Sarajevo. Razmatrani su nacrti Programa rada Gradskog vijeća, Programa međunarodne saradnje za ovu godinu te Programa za podizanje spomenika i umjetničkih skulptura.
Usvojeni su zaključci kojima se Nacrt Budžeta u iznosu od 16 miliona KM i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta upućuju u javnu raspravu do 11. decembra.

Usvojena je Informacija o radu i poslovanju Olimpijskog bazena, Javnog preduzeća, Muzeja savremene umjetnosti ARS AEVI te informacija o saradnji i odnosima Grada Sarajeva s vjerskim organizacijama i crkvama, saopćili su iz Grada Sarajeva.

Novi.ba/Klix

Ne propustite