Zvizdić poslao poruku Kolegiju SDA

Bosna i Hercegovina
Zvizdić poslao poruku Kolegiju SDA
.

U Centrali SDA u Sarajevu u toku je redovna sjednica Kolegija ove stranke. Na dnevnom redu je aktuelna politička situacija, ali i rezultati Lokalnih izbora.

Ova sjednica, za razliku od prethodnih, dolazi u trenutku kada SDA potresa žestok unutarstranački sukob između lidera stranke Bakira Izetbegovića i potpredsjednika Denisa Zvizdića. Razlog je debakl ove stranke na Lokalnim izborima.

zvizdic-bakir

Naime, nakon što je Zvizdić za medije rekao da je njegov ostanak u SDA uvjetovan ostavkama pojedinaca, zbog kojih je SDA doživjela brutalan poraz  na izborima. Izetbegović mu je odgovorio da ne prihvata ultimatume i da će tek sada Zvidić upoznati njegovo pravo lice. U sve se umiješala i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, ali i KO SDA Sarajevo, optuživši Zvizdića za neistine.

Međutim, Zvizdić ih je demantirao na društvenim mrežama.

O rezultatima najbolje govori podatak da je SDA na ovim lokalnim izborima u većini izbornih mjesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je otjerano ljekara sa KCUS-a, kazao je između ostalog Zvizdić.

Pitanje je sada, šta će biti s Zvizdićem, on nije došao na sjednicu Kolegija. Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Zvizdić je javio Kolegiju stranke da neće prisustvovati sjednici, ali nije naveo razlog.

Pojedinci su zatražili njegovo isključenje iz stranke. No, njega je na poziciju potredsjednika izabrao Kongres, među 20 kandidata.

Prvi u Centralu stigao je Izetbegović ali nije bio raspoložen za davanje izjava.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite