Mandić i Knežević razgovarali s Aleksandrom Vučićem: Božović je rekao ono što misli i govori svaki Srbin u Crnoj Gori

Svijet
Mandić i Knežević razgovarali s Aleksandrom Vučićem: Božović je rekao ono što misli i govori svaki Srbin u Crnoj Gori
,

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović nije saopštio ništa što ne misli i ne govori svaki Srbin u Crnoj Gori, saopštili su večeras lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević.

Kako je saopšteno iz DF, Mandić i Knežević su "kao politički predstavnici srpskog naroda iz Crne Gore razgovarali večeras s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim državnim vrhom o sramotnoj odluci odlazećeg crnogorskog režima da protjera srpskog ambasadora".

screenshot-28

"Ali da je odlazeći režim Mila Đukanovića želio da njegovim protjerivanjem nepopravljivo i trajno poremeti odnose naše dvije bratske države. Slijedeći nacionalne interse srpskog naroda u borbi za njegov opstanak u Crnoj Gori, lideri DF se snažno zalažu da buduća vlast napravi radikalni zaokret u spoljnoj politici i odnose Srbije i Crne Gore podigne na najviši nivo", kazali su Mandić i Knežević.

U saopštenju DF se navodi da su Mandić i Knežević, "Vučiću i srpskom državnom vrhu iznijeli mišljenje kako bi Srbija trebalo uraditi sve sto je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi, i tako stvorila pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dvije bratske države unaprijede i podignu na najviši mogući nivo".

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je juče za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore.

Iz MVP su tada saopštili da je "Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao oslobođenjem i slobodnom voljom crnogorskog naroda.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je povodom proglašenja Božovića personom non grata postupilo na recipročan način i ambasadora Crne Gore u Srbiji, Tarzana Miloševića takođe proglasilo personom non grata.

Novi.ba/Vijestime

Ne propustite