ALEKSANDAR VUČIĆ UPUTIO MOLBU KRIZNOM ŠTABU: Odnosi se na plate i penzije

Region
ALEKSANDAR VUČIĆ UPUTIO MOLBU KRIZNOM ŠTABU: Odnosi se na plate i penzije
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove kovid bolnice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove kovid bolnice u kasarni "Rasina" na periferiji Kruševca koji bi, kako je najavio, trebalo da budu završeni do 15. decembra. On je dodao i da će do petka prvih 800 pacijenata biti smešteno u kovid bolnicu u Batajnici.

On je tokom obilaska radova na kovid-bolnici u Kruševcu naveo da se nada da će ta ustanova do 15. decembra početi sa prijemom pacijenata, a da će on svakako otpočeti najkasnije do 20. decembra.

"Nastavljamo izgradnju KCV, mnogih opštih bolnica, ovde donosimo 15 respiratora, u Beogradu će biti 250 respiratora, popunjavamo te objekte najmodernijom mogućom opremom", kazao je Vučić.

On je dodao i da se Srbija suočava sa bezbroj problema, da gradnja u bolnica u kratkom roku nije jednostavan zadatak, kao i da se izvodjač radova po prvi put susreće sa velikim brojem zahtjeva neophodnih za izgradnju medicinskog centra.

Predsjednik je kazao i da će vlasti prihvatiti svaku odluku koji će Krizni štab donijeti na sutrašnjoj sjednici, ali ih je zamolio da shvate da država "mora da isplati i penzije i plate".

"Ako zatvorimo sve u Srbiji, ne znam od čega ćemo moći bilo šta da platimo", naveo je Vučić.

Na kritike upućene epidemiologu Predraga Kona i ostatka Kriznog štaba, Vučić je rekao da gradjani uvijek moraju da "pronadju nekog krivca", a da analiza stope mortaliteta u drugim državama ukazuje koliko su dobar posao uradili.

"Ljudi koji pokazuju snagu i karakter obično bude nelagodu kod drugih ljudi", kazao je Vučić.

Ne propustite