Ruski zvaničnici okarakterisali ubistvo iranskog naučnika kao teroristički napad

Aktuelno
Ruski zvaničnici okarakterisali ubistvo iranskog naučnika kao teroristički napad
.

Nakon ubistva iranskog naučnika Mohsena Fakhrizadeha, oglasili su se brojni zvaničnici iz Rusije te okarakterisali ubistvo kao teroristički napad i čin destabilizacije Irana.

screenshot-16

Jedan od zvaničnika koji se javno očitovao o ubistvu bio je i Predsjednik odbora za vanjske poslove Rusije Leonid Slutsky koji je izjavio kako je napad još jedan u nizu pokušaja da se isprovocira reakcija Irana.

"Ubistvo iranskog fizičara Fakhrizadeha teroristički je napad usmjeren protiv Teherana. Važno je spriječiti eskalaciju tenzija u regiji", napisao je Slutsky na društvenim mrežama.

"Rusija osuđuje ovo ubistvo, bez obzira na to ko ga je izvršio, i izražava saučešće Iranu i porodici Fakhrizadeha", rekao je Slutsky.

Podsjetimo, vodeći iranski naučnik u oblasti fizike Mohsen Fakhrizadeh, ubijen je dok se vozio u automobilu u blizini Teherana.

Nakon napada, iranski predsjednik Hassan Rouhani je optužio Izrael za ubistvo njihovog naučnika za nuklearno oružje te je ponovio da ovaj atentat neće zaustaviti nuklearni program Irana.

 

Novi.ba/Klix

Ne propustite