Od prijedloga SDP-a za izmjenu Ustava BiH nema ništa

Bosna i Hercegovina
Od prijedloga SDP-a za izmjenu Ustava BiH nema ništa
.

Na najavu prijedloga Kluba SDP-a u Predstavničkom domu BiH za izmjene Ustava BiH reagovali su članovi SNSD-a i PDP-a poručivši da to neće proći.

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PSBiH Snježana Novaković Bursać koja je SDP-ov prijedlog ocijenila apsurdnim i neprihvatljivim te poručila da nema nikakve šanse da budu usvojeni.

screenshot-15

"Prijedlog amandmana na Ustav BiH, koje je predložio SDP, nema nikakvu šansu da bude usvojen i pretpostavljam da neće proći ni komisijsku fazu Predstavničkog doma. To znači da se radi o još jednoj u nizu političkih pustih želja ove stranke kojima ona pokušava da skrene pažnju na sebe i svoj politički program. Osim što se ovakvim prijedlozima gubi dragocjeno vrijeme i energija, dodatno se dezavuiše javnost, posebno u Federaciji BiH, jer se kao razlog za podnošenje ovih amandmana navodi zahtjev institucija EU, što uopće nije tačno", rekla je Bursać.

Ona je ocijenila da je prijedlog SDP-a zanimljiv i vrijedan pažnje samo utoliko što se njime direktno priznaje da neke od institucija koje trenutno funkcionišu na nivou BiH, kao što su Sud i Tužilaštvo BiH, nemaju ustavno uporište, pa bi oni ovim prijedlogom da ih "poustave".

Novi.ba/Klix

Ne propustite