“OTKOPAJTE GA, HITNO”: 1 čovjek traži da se izvadi tijelo Maradone, A RAZLOG JE ŠOKIRAO SVE

Aktuelno
“OTKOPAJTE GA, HITNO”: 1 čovjek traži da se izvadi tijelo Maradone, A RAZLOG JE ŠOKIRAO SVE
.

Devetnaestogodišnji Santjago Lara tražio je preko svog advokata da se otkopa tijelo sahranjenog Dijega Armanda Maradone, manje od 24 sata nakon što je ono položeno na vječni počinak u Buenos Ajresu.

Maradona je preminuo u srijedu u 60. godini usled srčanog udara, a sada je Hoze Nunjez podneo zahtev preko porodičnog suda u La Plati, tražeći autopsiju, DNK analizu i da se tijelo prebaci u sudsku mrtvačnicu.

Nunjez je o svom zahtjevu pričao i putem argentinske televizije, a ovo nije prvi put da klijent Santjago Lara biva u centru pažnje sa istim ciljem. Lara je navodno šesto dijete Maradone i svoju borbu da dokaže da mu je sin počeo je još 2014. kada mu je bilo samo 13 godina.

js0k9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwldvn01eqv8vmzcyogu2mti3njc0mgrmyti1owjmmdnhy2fkowfjntkuanbnkzmczqkaaieabq

Foto:Printscreen

Tada je osvanuo kao "pikselizovani" lik ispod lica Maradone na naslovnoj strani jednog magazina. Prije četiri godine je prvi put progovorio javno o svojoj borbi.

Njegova majka je bila konobarica, Natalija Garat i preminula je još 2006. sa samo 23 godine od posljedica raka pluća, nakon sedmogodišnje povremene veze sa Dijegom.

Maradona je priznao zvanično petoro djece, s tim što mu je za dvoje trebalo duže vremena da bi to učinio. Dok je Dijego bio živ, Lara je više puta pokušavao da dođe do nagodbe i pravnog tima Maradone i u tome nije uspjevao.

- Majka mi je umrla kad sam imao samo tri godine, ali neposredno prije nego što je preminula, kad su joj skinuli respirator da bi mogla da priča, rekla je advokatima da sam Dijegov sin. Samo hoću da znam ko sam. Finansijska strana ovoga me ne zanima. Znam da će ovako nešto izazvati previranja u Argentini, ali ako ja ne uradim to, ko će mi dati DNK - pitao je Lara govoreći za Telemundo.

Da podsjetimo, dva sina i tri kćeri koje je Maradona priznao, napravio je sa četiri različite žene.

Novi.ba/Blic.rs

Ne propustite