DARIJA KISIĆ: Što ne nosite masku sad? VODITELJ JEDVA IZGOVORIO OVE RIJEČI

Aktuelno
DARIJA KISIĆ: Što ne nosite masku sad? VODITELJ JEDVA IZGOVORIO OVE RIJEČI
.

Dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka i članica Kriznog štaba, gostovala je jutros u jutarnjem programu na TV "Prva" kod voditelja Filipa Čukanovića.

Tom prilikom, Darija Kisić Tepavčević govorila je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te je u jednom trenutku opomenula voditelja koji tokom emisije nije imao masku.

- Prošlo je više od osam mjeseci otkako je korona virus u našoj populaciji, a mi iznova i iznova pričamo jedne te iste stvari kad je u pitanju prevencija. To su mere koje su i te kako efikasne i koje spasavaju živote. Više smo puta rekli da svi koristimo maske. Evo i vi sad, Filipe, ne nosite masku - rekla je Kisić Tepavčević.

Na to je Filip Čukanović odgovorio "da se njih dvoje nalaze na distanci", ali je ministarka dodala:

- Jesmo na distanci, ali trebalo bi svi u svakom momentu da nosimo maske i da se ponašamo kao da smo potencijalni rezervoari.

Čukanović je nakon toga upitao da li je u redu da, kada su dvije osobe na distanci, jedna nosi masku, a druga ne, što su, kako je rekao, epidemiolozi govorili do sada.

- Znate šta, zna se kakva je mogućnost prenose kada dvije osobe nose maske, kada nosi samo jedna ili nijedna. U svakom slučaju zdrav razum vam govori da je mnogo manja vjerovatnoća da se virus ne prenese ukoliko obe osobe nose masku - istakla je Darija Kisić Tepavčević.

 

Ne propustite