PRVI ZNAKOVI INFEKCIJE! Ovo nikako ne smete da IGNORIŠETE

Zanimljivosti
PRVI ZNAKOVI INFEKCIJE! Ovo nikako ne smete da IGNORIŠETE
Ovo su simptomi hiperaktivne bešike

Hiperaktivna bešika je stanje rasprostranjeno gotovo kao hipertenzija - prema studijama, svaka treća žena ima ovaj problem. Najsklonije su mu starije i dame koje prolaze kroz menopauzu, ali jednako često pogađa i mlađe žene
Ipak, većina njih ovo stanje ne smatra bolešću i ne ide kod ljekara, a nekad je posjeta stručnjaku neopodna.

Ovo su simptomi hiperaktivne bešike:
1. Budite se noću zbog odlaska u toalet

U normalnoj situaciji čovjeka ne bi trebalo da budi potreba da ode da mokri. Trebalo bi da je sasvim dovoljno da ispraznite bešiku pred spavanje i ujutro nakon buđenja. Ako se noću budite zbog odlaska u toalet, to je prvi znak da nešto nije u redu.

gettyimages-901412684

2. Prečesto mokrenje

Ako idete u toalet više od osam puta dnevno, to se smatra učestalim mokrenjem. Kada se tome doda i ustajanje noću najmanje dva puta, to je jasan znak da treba da odete kod ljekara.

3. Mala količina urina, a snažna potreba za mokrenjem

Kod hiperaktivne bešike, nagon za mokrenjem se ne javlja zbog velike količine urina, već zbog nevoljnih kontrakcija mišića bešike. U ovom slučaju osobe osjećaju snažan nagon za mokrenjem čak i kada je bešika do pola puna ili manje. Ovo je jedan od prvih simptoma infekcije urinarnog trakta.

4. Ponovni nagon za mokrenjem odmah nakon mokrenja

Kod hiperaktivne bešike, mišići ovog organa su napeti gotovo neprekidno, pa pacijenti mogu da osjećaju nagon za mokrenjem stalno, uključujući i odmah nakon što ste ispraznili bešiku. Ovde vam mogu pomoći Kegelove vježbe, koje će olakšati simptome, ali svakako bi trebalo da posjetite ljekara.

5. Desi se da "procuri"

Ako vam se događa da nevoljno ispustite malo urina, to može takođe biti znak hiperaktivne bešike. Za početak, morate da identifikujete mogući uzrok, među kojima su hladna voda, prevelik unos tečnosti, zvuk tekuće vode... Pokušavajte da izbjegavate moguće okidače da biste shvatili da li je u tome problem.

6. Određena pića pogoršavaju simptome

Zaslađena pića, alkohol, kofein i prezačinjena ili kisela hrana mogu da pogoršaju simptome hiperaktivne bešike.

Ne propustite