“IZAŠAO SAM DA VIDIM ŠTA HOĆE” Mladić koga je nasilnik BRUTALNO PRETUKAO, otkriva šta se zaista desilo

Aktuelno
“IZAŠAO SAM DA VIDIM ŠTA HOĆE” Mladić koga je nasilnik BRUTALNO PRETUKAO, otkriva šta se zaista desilo
Sve ste vidjeli na snimku.

Kontića poznajem kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste vidjeli na snimku.

Ovo je, između ostalog, u petak izjavio Miljan Mandić (28) iz Beograda, u novosadskom Višem tužilaštvu. Mandića je, kako se sumnja, 24. avgusta pretukao Ivan Kontić (30), a snimak na kom se vidi kako Kontić brutalno tuče Mandića i lomi mu ruke potresao je Srbiju. Naklon napada Kontić je pobjegao u Crnu Goru, gde je uhapšen u oktobru i čeka izručenje u Srbiju, piše Blic.

Pokušaj ubistva
Mandić se juče pojavio u ovom tužilaštvu u pratnji svog advokata Borivoja Borovića, kako bi svjedočio o incidentu. Kako prenosi Blic, on je objasnio šta se dogodilo kobne večeri. Interesantno je da je više pričao šta je čuo iz medija i ono što je vidio na snimku, nego o samom napadu.

– Sjećam se da sam sjedio u jednom kafiću s prijateljem kada je Kontić, koga poznajem samo kao prijatelja moga brata, zakucao na staklena vrata. Izašao sam da vidim šta hoće i on me je tu udario. Ostalo sve znate – navodno je rekao Mandić.

Pored oštećenog saslušano je i nekoliko svjedoka u tužilaštvu. Inače, u septembru, kad se Mandić prvi put pojavio, branioci osumnjičenih O. L. i L. V. tražili su izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično djelo prvo kvalifikovano kao teška tjelesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva, tvrdili su tada branioci, ali su njihovi zahtjevi odbijeni.

Podsjetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ove godine, ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svijesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dvije nedjelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

Kontić je nestao odmah nakon brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica. Uhapšen je u oktobru u Crnoj Gori, po potjernici Srbije, u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji. Dok crnogorski pravosudni organi uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde ne odluče o molbi, Kontić je i dalje u ekstradicionom pritvoru.

Ne propustite