VODITELJ: Jeste li obećali Čoviću treći entitet, RADONČIĆ: Kunem se djecom da nisam

Aktuelno
VODITELJ: Jeste li obećali Čoviću treći entitet, RADONČIĆ: Kunem se djecom da nisam
.

Na Face televiziji sinoć je gostovao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

„Kunem se djecom da Čoviću nisam obećao treći entitet, Lagumdžija laže! Bio bih najbolji predsjednik SDA“, kazao je Radončić.

Na pitanje postoji li uopšte, nakon poraza, taj SBB? Postoji li SDA? Zašto je u koaliciji s Izetbegovićem u federalnoj Vladi, Radončić je kazao:

„Zato što bi HDZ vladao da ja to napustim.“

HDZ i sada vlada!

  -Povući ću dva ministra iz Vlade, ostavit ću dva samo zbog većine glasova protiv HDZ-a. Smjenit ću svih 50 lokalnih predsjednika SBB-a. Neka se ne boje u SDA!

fhr-1

foto: Printscreen

„Bliži sam s Bakirom nego s Dodikom i Čovićem; Ako ima sluha, Seka treba otići; Oni kojima žene vode politiku, plate cijenu; Nije Seka najveće zlo koje je snašlo bošnjački narod; To što Izetbegović radi s Osmicom je mnogo opasnije za narod od fenomena Sebije; Dodik u UN-u pokazao najveći stepen primitivizma, bahatosti; Destruktivan nastup u UN-u; Napravio sebi i RS-u štetu; Njegova politika nema perspektive i on će 2022. sići s vlasti; Čović rekao da ne želi treći entitet, ne vjerujem mu! Na općim izborima očekujemo pobjedu! Očekujemo od SDP-a da napravimo protukoaliciju! Konaković je desnije od SDA;

Nećete da napustite koaliciju sa SDA da ne biste izgubili, naprimjer, "Autoceste", a tamo ima najviše novca! Vaš ministar drži najvažniji resor, privredu, pare!

„Kriminalci su oni koji me optužuju da imam nešto u 'Autocestama'! Nisu poluge moći u rukama 'Autocesta', nego u Vladi FBiH“, kazao je Radončić.

Lagumdžija je u ovoj emisiji rekao da ste i Vi obećali Čoviću treći entitet!?

- Lagumdžijina izjava je laž i malograđanština, kunem se sa moja tri sina - kazao je Radončić.

Ne propustite