SENAD HADŽIFEJZOVIĆ: Ko je ubio Davida i Dženana? MILAN TEGELTIJA: Nemojte mene to pitati!

Aktuelno
SENAD HADŽIFEJZOVIĆ: Ko je ubio Davida i Dženana? MILAN TEGELTIJA: Nemojte mene to pitati!
.

Gost večerašnjeg "Centralnog dnevnika" bio je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija.

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića "Ko je ubio Davida i Dženana?"

Tegeltija je odgovorio: To morate da pitate Tužilaštvo, opet ne možete da pitate mene. I kaže Feraget da ga nikad nisam primio Memića?

Senad: Sto puta kaže Feraget Memić da je tražio .

Tegeltija: Znači ja moram da kažem, nažalost, kolega je, to je čista laž.

Senad: Vi ste primili Memića? 

Tegeltija: Ja sam gospodina Memića i gospodina Ferageta primio zajedno i ne samo ja sa mnom je bilo još tri ili četiri člana savjeta

Senad: Ko je ubio Davida

Tegeltija: Rekao sam, gospodine Feraget nađite u tom zakonu jednu stvar koju VSTV može da uradi i ja ću to uraditi.

Senad: Pitam vas ljudski kao čovjeka iz Banjaluke ko je ubio to dijete?

Tegeltija: Ja mislim da ne postoji bilo koji čovjek, koji ima zrno, humanizma ,altruizma ili socijalnog osjećaja za društvo da ga ne zanima ko je ubio te momke.

Podsjetimo sinoć je gost dnevnika bio advokat porodice Memić i Dragičević Ifet Feraget. On je tom prilikom kazao kako tužioci iznose neistine.

"Mišković se tresao kao prut. Burzić, Ćulum, Lukač i drugi moraju biti procesuirani. Istrage u predmetima 'Dragičević' i 'Memić' su iskontruisane, lažne i podmetnute. Nama su stranci pomogli, mi im sad govorimo šta se miješaju. Moralno je da Tegeltija podnese ostavku. Muriz Memić je 100 puta zvao VSTV, tražio prijem, a vidimo kako se telefonskim razgovorima dogovaraju pozicije", kazao je Feraget.

Potom je dodao kako su David i Dženan ubijeni.

Ne propustite