GORICA JE KĆERKA MILORADA DODIKA: Diplomirala na Kipru, a tek da čujete ZA KOGA SE UDALA! OVO JE NJEN MUŽ

Bosna i Hercegovina
GORICA JE KĆERKA MILORADA DODIKA: Diplomirala na Kipru, a tek da čujete ZA KOGA SE UDALA! OVO JE NJEN MUŽ
.

Mnogi ste već čuli za sina Milorada Dodika, Igora Dodika, koji je generalni menadžer KK Igokea, a znate li ko je njegova kćerka...

dodik3

Kćerka Milorada Dodika, Gorica mnogo je manje u javnosti pa mnogi i ne znaju da postoji. Pojavi se tek u ponekoj aferi kao što je jedna od onih iz 2016. kada je zajedno sa snahom, suprugom svoga brata, otvorila restoran nakon što je iste godine apoteku koju je otvorila, prodala Zdravstvenoj ustanovi ''Moja apoteka''.

dodik1

dodik2

Gorica Dodik je, inače, nakon završene Ekonomske škole u Banjaluci, diplomirala ekonomiju na Kipru. Bila je direktorka sportskog radija „Igokea“, te marketinške agencije „Trinity media and consulting“. 2011. godine je nakon volontiranja u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS dobila posao šefa kabineta tadašnje ministarke, a danas predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

milorad-dodik-kcerka-sin-capitalba

foto: Capital.ba, Milorad Dodik sa kćerkom i sinom

Njen muž, Pavle Ćorović, osnivač je nekoliko preduzeća koji veoma blisko sarađuju sa institucijama bh. eniteta RS-a, piše "Capital.ba".

Pavle je bio na čelu firme „Agro Voće„ iz Laktaša, čiji su vlasnici njegova supruga i njezin stric, Miloradov brat, Goran Dodik.

Ne propustite