VOLE RASKOŠAN ŽIVOT, MILAN TEGELTIJA I SUPRUGA TIJANA UŽIVAJU U ŽIVOTU: Malo Zanzibar, malo London, Malo Tajland - POGLEDAJTE KAKVU LJEPOTICU JE OŽENIO

Bosna i Hercegovina
VOLE RASKOŠAN ŽIVOT, MILAN TEGELTIJA I SUPRUGA TIJANA UŽIVAJU U ŽIVOTU: Malo Zanzibar, malo London, Malo Tajland - POGLEDAJTE KAKVU LJEPOTICU JE OŽENIO
.

“Taktiku ćete prepustiti meni jer se vi u to ne razumijete”, kaže predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora sa Milijanom Buhom, doskorašnjom članicom VSTV-a koja je insistirala da njena sestra Sanja Čagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banja Luci.

Ured dicispilinskog tužioca zaprimio je pritužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije, nakon što je portal Istraga.ba objavio audio snimak u kojem predsjednik VSTV-a razgovara sa bivšom članicom Vijeća Milijanom Buha o imenovanju njene sestre za sudiju.

"Posljednji navodi bacaju sjenku na integritet predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), a što se pak negativno odražava na VSTV i pravosuđe u cjelini. Ono što smo danas vidjeli predstavlja krizu u VSTV-u i produbljuje nepovjerenje javnosti u pravosuđe. Na ovosedmičnoj debati 'Pravo na pravdu!' posvećenoj vladavini prava u BiH, ponovo je potvrđeno da građani zahtijevaju od pravosuđa da se pridržava najviših standarda integriteta. Svi nosioci pravosudnih funkcija moraju biti u potpunosti nepristrasni. Evropska unija u Bosni i Hercegovini apeluje na članove VSTV-a da se odmah pozabave ovom krizom i preduzmu žurne i adekvatne korake.

Pomno ćemo pratiti razvoj situacije", naveli su za N1 iz Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

I prošle godine Milan Tegeltija bio je u fokusu medijske pažnje nakon priče portal Žurnal, o umiješanosti predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u koruptivne radnje.

Ali, da Milan Tegeltija i njegova supruga Tijana žive rastrošno i iznad prosjeka većine bh. populacije svjedoče i objave na Facebooku i Instagramu ovog bračnog para.

Iz priloženog je vidljivo da su proputovali od Londona do Tajlanda, a očito ovaj par uživa i u braku ispunjenom ljubavlju, budući da su na fotografijama koje postavljaju obično samo njih dvoje, a sve pršti od zagrljaja i poljubaca…

1

2-3

58a1c53c-8628-4c97-810b-62ac0a0a0a64-fotolia-718x446-copy-750

Slika iz Zanzibara, početkom ove godine:

zanzibarr

 

Ne propustite