BAKIR IZETBEGOVIĆ VEČERAS U EMISIJI IMAO PORUKU ZA ZVIZDIĆA: Sad će imati priliku da me upozna

Aktuelno
BAKIR IZETBEGOVIĆ VEČERAS U EMISIJI IMAO PORUKU ZA ZVIZDIĆA: Sad će imati priliku da me upozna
Bakir Izetbegović večeras je odgovorio Denis Zvizdiću, koji mu je ranije uputio ultimatum za ostanak u stranci.

Bakir Izetbegović večeras je odgovorio Denis Zvizdiću, koji mu je ranije uputio ultimatum za ostanak u stranci, piše Raport.ba

Zvizdić je jučer naveo da je njegov uvjet da podnesu ostavke svi koji su krivi za krah u Sarajevu, prije svega Sebija Izetbegović i Fikret Prevljak.

“Redovitio vrlo važne stavove Zvizdića saznam iz medija. Malo me to iznenadilo. Zvizdić ja se dobro poznajemo, kućni smo prijatelji. On ima uvijek moju snažnu podršku. Tako da me pomalo čudi, ne samo ova izjava, njego i njegov odnos u ovoj krizi. Odnos prema tim ljudima me začudio. A i on je mislim naporavio lošu promjenu, upoznao sam ga u drugačijem svjetlu. On će sad imati priliku da upozna mene, ja nisam čovjek kojem se daje ultimatum. Niti mislim da se trebaju davati ultimatumi ljudima kao što je proslavljeni general Prevljak. Generalno, mislim da nije bila dobra riječ da neko nešto mora uraditi, jer se onda smanjuju šanse. Moramo prvo utvrditi koji su to krivci. Neće im naređivati ni Izetbegović ni Zvidić”, rekao je Izetbegović.

Govoreći i aferama koje su prozveli kadrovi SDA, Izetbegović ih je uglavnom branio.

“Asim Sarajlić je podnio ostavke, ugasio političku karijeru. Ne znam šta smo mu dalje trebali uraditi. Istjerati ga ne možemo iz Doma naroda, to je čovjek koji je ranjavan. Afera Respiratori se namjerno veže za Novalića bez dokaza. Neko odgovara ko je kriv, Novalić nije taj. Ili recimo afera koja se veže za gospodina direktora OSA-e. OSA ima izvanredne rezultate, to niko ne dovodi u pitanje. Riječ je o nekoj diplomi, da li on ima diplomu ili nema. Ako nema, on treba da ode. Neka dokažu da nema diplomu. Imaju te komisije. Sljedeće, u Sarajevu, KCUS nosi težinu korone. On se suprotstavio, tamo se već stotine ljekara i osoblja razbolilo u borbi sa koronom. Oni to jedini nose, najteže bitke nose. I onda su oni kao proble, ti koji rade. Dakle Novalić koji radi, Osmica koji radi. Ono što mogu da garantujem jeste da će otići sve koji su krivi za pad rezultata. Ali da neće biti da ono koji ne rade, sjede povazdan smjenjuju one koji rade. Jer oni koji rade i griješe. Pa ćemo vidjeti koliko su griješili. I neće vrijeđati. Neće oni nama ništa naređivati”, rekao je Izetbegović za O kanal.
 

Ne propustite