STATUS OVE DJEVOJKE SVI DIJELE: "Draško Stanivuković i ja smo isto godište, ON JE GRADONAČELNIK BANJALUKE, A JA SAM..."

Aktuelno
STATUS OVE DJEVOJKE SVI DIJELE: "Draško Stanivuković i ja smo isto godište, ON JE GRADONAČELNIK BANJALUKE, A JA SAM..."
Ajnu Jusić je života priča potaknula da postane aktivistkinja.

Ajnu Jusić je života priča potaknula da postane aktivistkinja i bori se za sve ljude koji su kao i ona rođeni zbog rata. 

Ajna je predsjednica Udruženja "Zaboravljena djeca rata" koje je osnovano prije dvije godine. Do sada je okupio veliki broj ljudi koji imaju istu, ali opet različitu životnu priču i bol.

Ajna je jučer na svom Facebook profilu napisala status, u kojem se osvrnula na izjavu Draška Stanivukovića kako se se u Srebrenici nije desio genocid.

Njen status prenosimo u cjelosti:

"Rijetko pričam o svojim djelima, ali kad pogledam sebe i druge vršnjake, kontam.. 

Draško Stanivuković i ja smo isto godište. On je gradonačelnik Banja Luke, a ja sam aktivistkinja Bosne i Hercegovine. Mir koji on promovira je nemir koji dolazi. Mir koji ja gradim, mir je koji želi pobijediti njegov nemir.

Draško i ja imamo po 27 godina. Ja nikad nisam govorila o tome šta se dešavalo u ratu osim onoga što se mojoj majci desilo jer ja se rata ne sjećam. Ali Draško se "sjeća" Srebrenice. Draško i ja smo dvije mlade osobe. Ja pokušavam graditi bolju državu, bolju budućnost. A što se njega tiče, on je već na početku završio priču. Toliko o njemu. A o meni, neka moja djela pričaju", napisala je Ajna i naišla na odobravanje javnosti.

viber-image-2020-11-26-16-40-00

 


 

Ne propustite