ARGENTINA SE OPRAŠTA OD VELIKOG MARADONE: Kovčeg ispred predsjedništva, narod plače - POLICIJA NA NOGAMA

Aktuelno
ARGENTINA SE OPRAŠTA OD VELIKOG MARADONE: Kovčeg ispred predsjedništva, narod plače - POLICIJA NA NOGAMA
.

Suze, pjesma, raširene ruke, molitve, cvijeće, dresovi...

U Argentini je počela trodnevna žalost zbog smrti legende fudbala Dijega Armanda Maradone, a njegovi navijači, poštovaoci i građani opraštaju se od svog idola.

Očekuje se da će ispraćaju Maradone prisustvovati milion ljudi.

Dijego Maradona preminuo je juče u 60. godini od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije. Njegov odlazak potresao je fudbalsku planetu, a čuveni Argentinac po mišljenju mnogih bio najbolji fudbaler u istoriji.

Kovčeg sa tijelom preminule legende svjetskog fudbala nalazi se ispred predsedništva u Buneos Ajresu, a napregledna armija navijača i poštovalaca slavnog El Pibea oprašta se od Božje ruke posljednji put.

Prvom dijelu bdijenja prisustvovali su uža porodica i prijatelji, a zatim su se kraj njegovog kovčega smijenjivali saigrači i drugi poštovaoci.

Poruke žaljenja zbog smrti Maradone stižu iz cijelog svijeta, a iz Vatikana je saopšteno da će papa Franja, inače Argentinac i fudbalski navijač, pomenuti Maradonu u svojim molitvama, prenose mediji.

Na kovčegu su zastava Argenitine, dres Boke i dres reprezentacije. a oko njegu brdo cvijeća i dresova klubova za koje je igrao i reprezentacije. Veliki El Pibe odlazi u legendu. Prerano. Ali ga ispraćaju kako je zaslužio. Dostojanstveno i veličanstveno.

Okupljeni Argentinci prolaze kroz Ružičastu kuću i opraštaju se sa svojim idolom. Međutim, stvorila se ogromna gužva jer svi žele da priđu tijelu slavnog fudbalera, pa je policija već nekoliko puta morala da reaguje kako bi spriječila nerede.

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite