Foto safari sa divljim konjima: Jedinstvena avantura vodi vas na planinu Cincar gdje živi više od 700 divljih konja!

Aktuelno
Foto safari sa divljim konjima: Jedinstvena avantura vodi vas na planinu Cincar gdje živi više od 700 divljih konja!
-

Foto safari nudi jedinstven doživljaj livanjskog kraja, a tokom ove aktivnosti uživat ćete u prostranstvima planine Cincar na kojima potpuno slobodni žive prelijepi divlji konji.

2

Izlet počinje u Livnu, a do planine Cincar se vozimo terenskim vozilima. Prva postaja je nevjerovatni vidikovac Drulj, sa kojeg se pogled pruža na Livanjsko i Glamočko polje, planinu Cincar i visoravan Kruge. Zatim vas vodimo do jednog od velikih krda divljih konja, koje može biti odličan motiv za vaše fotografije. Za vrijeme sezone ispaše možemo posjetiti i neka od velikih lokalnih stada ovaca i krava koja se hrane na planini Cincar, gdje se također nalaze ostaci prvih sirana i pastirskih nastambi na ovom području.

6

Po povratku sa planinskog safarija posjetit ćemo izvor rijeke Bistrice i stari most na Dumanu. Tokom izleta će vas pratiti i animirati lokalni vodiči, a za vrijeme izleta prave se i fotografije koje će gostima biti poslane putem e-maila ili WhatsAppa. Napominjemo da je izlet besplatan za djecu do 10 godina starosti.

3

Trajanje aktivnosti je 3 do 5 sati, ovisno o lokacijama krda divljih konja. Foto safari sa divljim konjima je dostupan svakog dana u tri dnevna termina i to od: 9:00, 12:00 i 17:30 sati ili po dogovoru sa posjetiteljima.

5

Također, kao dodatne opcije, možemo organizirati piknik (25 KM po osobi) ili ručak (40,5 KM po osobi, uključeno 10% popusta na redovnu cijenu) u prirodi tokom foto safarija. Razlika je u vrsti hrane koju ćete imati priliku probati, pa tako za piknik služimo livanjski sir, mesnu mezu (kobasice, pršut ili goveđu pečenicu), domaći hljeb, domaću rakiju medovaču, pivo, radler, sokove….

4

Ukoliko ste baš gladni onda je pravi odabir opcija ručka gdje možete odabrati između roštilja, sača ili pite, a na raspolaganju će vam biti i razna alkoholna i bezalkoholna pića. Napominjemo da piknik ili ručak organiziramo za minimalno 4 osobe.

7

 

Odaberite opciju koja Vam više odgovara i uživajte u najljepšem izletu do sada!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite