SJEĆATE LI SE BOŽEN? IZNENADA JE UMRLA: A na sahranu joj je došla samo 1 pjevačica

Aktuelno
SJEĆATE LI SE BOŽEN? IZNENADA JE UMRLA: A na sahranu joj je došla samo 1 pjevačica
.

Gledali smo je mnogo puta na TV ekranima, a njen životni put nismo znali...

Vijest o smrti Božen Žumbor, početkom oktobra 2012. godine, mnoge je rastužila.

Kako se tada navodilo, te godine u martu zbog zdravstvenog stanja u kom se nalazila bila je primljena na Vojnomedicinsku akademiju, gdje joj je i dijagnostifikovana bolest. Mjesecima se borila, a onda na veliku žalost i izgubila bitku. Sahrani je, prema navodima, prisustvovala samo porodica – Ali i pjevačica Neda Ukraden.

Iako je porodica tražila da Božen Žumbor bude sahranjena u krugu najbližih, Neda Ukraden je otišla tada u Hrvatsku da isprati dugogodišnju poznanicu na vječni počinak, a zatim je iznijela svoje ogorčenje na estradu, koja nije prisustvovala sahrani.

332606-676-iff-1000x0

- Iako nismo bile previše bliske, toliko koliko sam je poznavala, bila je za mene kao cvijet u polju korova, kao anđeo među hijenama, kojima je očigledno bila okružena - izjavila je svojevremeno Neda.

Međutim, pjevačica Zorica Marković tada je bila revoltirana Nedinom izjavom da je Božen bila okružena hijenama, kao i da je imala lažne prijatelje.

- Zanijemila sam na tu izjavu. Boli me uho šta priča Neda Ukraden, koja diže nos već 30-40 godina. Poštujem njenu karijeru, njene godine i njen uspjeh, ali joj ne treba da ovako priča, da ja ne bih rekla šta sve znam - istakla je

Brojni poznati prijatelji ispoštovali su želju njene majke i nisu dolazili da joj upute posljednji pozdrav. Na tu temu, svojevremeno je za "Alo" progovorila pjevačica Zorica Marković:

– Već sam rekla da ću Božen biti dužnik cijeli svoj život. Raspitala sam se kada je sahrana i saznala sam da njena majka želi da to bude u krugu porodice. Ispoštovala sam volju te žene, jer je najteže kada roditelj sahranjuje dijete.

Božen se, inače, oporavljala na odjeljenju toksikologije, a potom je bila puštena na kućno liječenje. Posljednjih mjeseci života, pak, liječila se kako u Srbiji, tako i inostranstvu.

Rođena je u Koprivnici u Hrvatskoj i tu je živjela sa bakom Katarinom sve do 12. godine. Zatim, pridružila se roditeljima u Roterdamu, pa nakon završene gimnazije otišla i na Višu kozmetičku. Kada se zaposlila, bilo je to u struci.

U Srbiju je prvi put došla početkom osamdesetih, a "Božen kozmetiks" osnovala je 1991. godine u Beogradu.

Kao i tada, osam godina nakon njene smrti javnost se pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, koje se, prema pisanju domaćih medija procjenjuje desetinama miliona dinara.

(alo.rs)

Ne propustite