Otkriveno od čega je umrla djevojčica spašena iz požara na Dorćolu

Aktuelno
Otkriveno od čega je umrla djevojčica spašena iz požara na Dorćolu
.

Ovo je strašno, nadali smo se da će se oporaviti i da će sve biti u redu - rekao je za "Blic" Pavle Gavura, jedan od heroja koji su 27. oktobra iz vatrene stihije koja je gutala cijeli porodični stan nevjerovatnim podvigom uspeli da spasu petnaestogodišnju Minju D. koja je, nažalost, podlegla povredama i preminula u Univerzitetskoj klinici "Tiršova".

Nakon duge borbe i transplatacije kože, zbog stravičnih opekotina koje je zadobila u požaru, Mina je izgubila bitku za život. Hrabri radnici koji su je kobnog dana spasili iz vatre pratili su svakog dana njeno stanje i nadali se da će se izvući.

Gavura za "Blic" kaže da je juče saznao da se Minji stanje pogoršalo...

- Juče sam se čuo sa njenom majkom, rekla mi je da se Minji stanje pogoršalo. Navodno je dobila infekciju zbog transplatacije kože, ne znam tačno šta se dogodilo, valjda se ta koža nije primila. Ovo je strašno, mi smo se nadali da će se ona oporaviti i da će sve biti u redu - rekao je Pavle za "Blic".

Minja je izdržala četiri ili pet operacija, a sve ovo vreme oko nje su se okupili divni ljudi. Ne mogu da vjerujem da toliko pozitivne energije nije uspjelo da je otrgne od smrti, kaže Ivona Stojanović, prijatelj porodice petnaestogodišnje Minje D. koja je jutros preminula od povreda koje je zadobila u stravičnom požaru koji je pre mesec dana izbio u stanu na Dorćolu.

Prijateljica Minjine porodice ispričala je za "Novosti" da je od prvog trenutka za Minju urađeno sve da bi joj se pomoglo.

- Učinjeno je sve što je bilo moguće, dijete je odmah prebačeno u Tiršovu - kaže ona.

Kako dodaje, Minja je zbog zadobijenih opekotina trećeg stepena koje su joj bile po gotovo cijelom tijelu, imala četiri-pet operacija. Djevojčici je odmah presađena koža koja je uzeta sa donora.

- Minja je izdržala četiri ili pet operacija, a sve ovo vreme oko nje su se okupili divni ljudi. Ne mogu da vjerujem da toliko pozitivne energije nije uspjelo da je otme od smrti. Desetine ljudi su ponudili da daju krv, bilo je šest donatora kože, bezbroj dobronamjernih koji su željeli da pomognu na sve ostale moguće načine... - rekla je ona.

(blic.rs)

Ne propustite