TUGA: U 10. sedmici trudnoće na Ahiret preselila Nudžejma, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa

Aktuelno
TUGA: U 10. sedmici trudnoće na Ahiret preselila Nudžejma, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa
.

Nudžejma Halilović-Voloder, 25-godišnja kćerka Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanska slavne lahke brigade, umrla je jutros rano nakon višednevne borbe za život. 

Kako je ranije potvrdio njezin otac, Nudžejma je bila u 10. sedmici trudnoće. Uslijed posljedica udara tromba, što se odrazio na sinuse i mozak, Nudžejma je od prošle sedmice bila u dubokoj komi. Od tada je priključena na respirator, mada je bila negativna na COVID-19.

Halilović je jutros na društvenim mrežama potvrdio da je njegova kćerka umrla, poslije višednevne borbe za život.

Mnogi su prethodnih upućivali dove, moleći za ozdravljenje prelijepe mlade žene.

"Naš sin, moja duša, moja Nudžejma je Allahovom voljom jutros u zoru preselila na Bolji svijet i zadovoljni smo Allahovom odredbom. Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un! (Uistinu smo svi mi Allahovi i uistinu se svi Njemu vraćamo!) Molim Allaha, dželle še'nuhu, da joj se smiluje, a porodici, rodbini, komšijama, prijateljima, braći i sestrama podari sabur i sastavi nas u Firdevsu!", napisao je Halilović na svome Facebook profilu.

Mnogi se opraštaju se od mlade Nudžejme, izražavajući podršku njezinoj porodici u najtežim trenutcima.

"Ptica je džennetska svom staništu u sabah odletjela, uz pratnju bezbroj naših dova i molitvi. Njeno će malo ptiče ostat u svome gnijezdu i gledat u njeno mjesto koje dunjaluk ne može popuniti. Allahu Sveprisutni, Ti si dovoljan svakome u svemu.

Allah da se smiluje r. Nudžejmi, a njenoj porodici podari sabri džemil.

Amin", napisao je, među ostalima, Muhamed ef. Velić, imam Fehradije džamije u Sarajevu.

Izvor: Radio Sarajevo

Ne propustite