SPRJEČAVA UPALE I ŠTITI OD VIRUSA: Moćna kombinacija dva sastojka jača imunitet

Porodica i zdravlje
SPRJEČAVA UPALE I ŠTITI OD VIRUSA: Moćna kombinacija dva sastojka jača imunitet
.

Ublažite ljutinu i miris bijelog luka i pojačajte njegova ljekovita svojstva do maksimuma uz ovaj oprobani tradicionalni recept

I med i bijeli luk imaju izvanredne medicinske efekte i veoma su korisni za zdravlje i jačanje cjelokupnog organizma, ali ukus nije baš svima po volji. Ako napravite ovaj fermentisani bijeli luk, dobijate odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, samo sa manje ljutine i teškog mirisa.

Najteži posao je, naravno čišćenje bijelog luka, a potrebno vam je toliko da napunite teglu do otprilike jedne polovine ili tri četvrtine. Najbrže ćete to uraditi ako svaki čen lupite oštro pljosnatom stranicom noža, tako će se najlakše oljuštiti. Pri tom će pustiti i malo soka.

Napunite teglu i prelijte medom, pa zatvorite i ostavite na mračno i hladno mjesto. Povremeno malo prevrnite teglu - okrenite na dole, pa opet na gore.

Proces frementacije počinje zahvaljujući baš tom soku bijelog luka. Ispod tegle stavite tacnu, za slučaj da malo mješavine "prekipi".

Već za nedelju dana, pojaviće se mehurići na površini, a fermentacija traje oko mesec dana kad već možete konzumirati bijeli luk - biće daleko mekši i ukusniji, a pozitivna svojstva ovog narodnog lijeka su nemjerljivo velika.

(Stil.kurir.rs/Lepaisrećna)

Ne propustite