DODIK SINOĆ GOSTOVAO KOD OMILJENOG VODITELJA MARIĆA U ĆIRILICI! Otkrio da li će se Banjalučani ove zime smrzavati: IMAO JE PORUKU ZA STANIVUKOVIĆA!

Aktuelno
DODIK SINOĆ GOSTOVAO KOD OMILJENOG VODITELJA MARIĆA U ĆIRILICI! Otkrio da li će se Banjalučani ove zime smrzavati: IMAO JE PORUKU ZA STANIVUKOVIĆA!
Milorad Dodik nastavio je svoje medijske eskapade. Sinoć je gostovao kod omiljenog Vučićevog voditelja – Milomira Marića u emisiji Ćirilica.

Milorad Dodik nastavio je svoje medijske eskapade. Sinoć je gostovao kod omiljenog Vučićevog voditelja – Milomira Marića u emisiji Ćirilica.

I tu Dodik nije imao kočnice. Srbovao je koliko je god je mogao i bio razorniji nego ikad.

Takoje poručuo da “niko ne može da zaustavi integraciju Republike Srpske i Srbije”, i da egzistiraju kao dvije srpske države na ovim prostorima i istakao da svidjelo se to nekom ili ne, to tako jeste.

Dodik je rekao da jedini koji su željeli Srpsku su “Srbi koji žive na ovim prostorima, Srbija i prijateljska Rusija”.

“Obilježavanje nam nije bilo dozvoljeno, a danas Republika Srpska i Srbija slavi šest zajedničkih datuma. Srbi iz Srpske i Srbije nekada nisu smijeli da se nalaze, u zadnjih šest do sedam godina je sad već to drugačije. Mi smo 15. septembra obilježili zajednički datum koji je posvećen našoj državnosti i zastavi, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, izjavio je Dodik.

Podsjetio je da je ovaj datum izabran jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front.

Potom je otkrio da više ne reaguje na loše stvari koje se plasiraju o njemu i politici koju vodi.

Istakao je da su Srbi stradalnički i iznad svega pošten narod, koji je u prošlom vijeku izgubio gotovo polovinu svog stanovništa.

Dodik je kazao i da je evidentna nepravda koja se dugo usmjerava prema srpskom narodu i, kako je naveo, “našim dvijema državama”, uz konstataciju da se u tom odnosu pokazuje da pravila koja važe za jedne, ne važe uvijek i za druge.

“Ljudi su skloni da više vjeruju lažima nego istini. Kriju se iza raznih imena, neke imaginacije se i dalje šire, da kao za Srbe nije dovoljno to da budu posvećeni miru. Mi nikada ne bježimo od saradnje sa drugima, stalno sebi govorimo da nismo dobri momci i da se zaustavimo. S druge strane, drugima je dozvoljeno da se bahate”, rekao je on.

Dodik je naveo da je komunistički režim “šikanirao” sve što je bilo SPC u BiH, te da su početkom 1960-ih pod plaštom komunista otvorena vrata širenju islama.

“Od 1961. godine i u narednih desetak godina u BiH je napravljeno više od 720 džamija, koje do tada nisu postojale. A na prste jedne ruke brojale su se nove crkve”, rekao je on.

Dodik je naveo da je u Banjaluci, koja je bila većinski srpski grad, bilo 17 džamija i jedna crkva, što je bio nesrazmjer i atak na SPC.

“To je sve trebalo da se preživi, uključujuči i ustaško vrijeme, jer su ustaše palile i srušile crkve, tako je bilo i u Banjaluci. U bivšoj Јugoslaviji sve se činilo da Srbija ne bude jaka”, istakao je Dodik.

On je naglasio da Sarajevo danas zanima samo slaba Srbija.

“Јaka Srbija njima ne odgovara, onda je satanizuju, kažu da je to velika”, rekao je Dodik. 

DA LI ĆE SE BANJALUČANI SMRZAVATI?

"Nisam rekao da će se Banjaluka smrzavati, ima problema s funkcionisanjem grijanja, da smo mi participirali stalno Vladi, ali Vlada mora da brine i o drugim opštinama i baš me interesuje kako će novi gradonačelnik to da riješi. Izvukli su da sam rekao da će se smrzavati, ja to nisam rekao", kaže Dodik i objašnjava pitanja o podršci Drašku Stanivukoviću.

"Kako da podržim nekoga ko je druge političke orijentacije, koji je sve vrijeme lagao, napadao. Istina, prošao je na tome. Priznajem da mi je to teško palo, sada vidim da je neophodno da nastavimo da radimo u svim opštinama, pa i u Banjaluci, ono što smo počeli da radimo. Potpuno sam siguran da ćemo rehabilitovati podršku u Banjaluci i zadržati trenutnu", poručio je Dodik i naglasio da SNSD ipak ima većinu u Skupštini grada.

"Sve važne odluke u gradu potvrđuje Skupština. Gradonačelnik predlaže, Skupština prihvata. Mi imamo većinu u Skupštini".

"Besplatan prevoz, besplatni udžbenici, besplatno ovo-ono, imate luksuz da o tome pričate kada ste opozicija. Ali, kada sjednete i vidite da sve to što je besplatno treba 50 miliona KM da platite. Imate budžet od 120 miliona, onda vidite u kom ste problemu. Nema nigdje džaba prevoza, ekstremno bogate države nemaju besplatne udžbenike. Ali, evo, tu se pokušavaju pridobiti poeni. To lijepo zvuči, ali vidjećemo da li će to biti prijedlog. Ili ćemo taj autobus što prevozi besplatno putnike, čekati 50 godina", kaza je Dodik gostujući na Happy televiziji. 
 
 

 
 

Ne propustite