HRVAT PREBOLIO KORONU, PA OTKRIO ŠTA MORATE IMATI KOD KUĆE: Napisao pismo i spisak lijekova, EVO ŠTA GA JE SPASILO

Aktuelno
HRVAT PREBOLIO KORONU, PA OTKRIO ŠTA MORATE IMATI KOD KUĆE: Napisao pismo i spisak lijekova, EVO ŠTA GA JE SPASILO
Zadranin koji je prebolio COVID-19 napisao je pismo članovima svoje obitelji i prijateljima u kojem je opisao što je proživio.

Zadranin koji je prebolio COVID-19 napisao je pismo članovima svoje obitelji i prijateljima u kojem je opisao što je proživio.

 Njegov e-mail u kojem duhovito, ali s neprikrivenom dozom ozbiljnosti opisuje svoj tijek bolesti vrlo brzo došao je do medija. 

Kako je ispričao za Vijesti.hr, on je prošao i bolje u odnosu na neke druge.  Pismo prenosimo u cijelosti.  

"Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag. Moja najdraža žena mi je donijela koronu s posla (bilo bi bolje da je donijela papira, kuverti ili kemijski), ali eto – donijela mi koronu

Prošlu srijedu se probudila u 6.30, ima temperaturu 37,7, proljev, mučninu, bol u očnim dupljama. Ja je nagovorim da ostane kod kuće te nazovem doktoricu da joj otvori bolovanje. J**i ga po sili zakona, svi s temperaturom idu na test. Odvezem je na test u 13.06 (točno je za tada naručena i još nevjerojatnije i prozvana) da bi je u srijedu u 21 nazvali i rekli da je pozitivna. Dala kontakte za mene i za kćer. U četvrtak bazao po kući, kći je dan provela u svojoj sobi, a žena umirala od mučnine i proljeva u svojoj sobi još uvijek na temperaturi 37,7. U petak se kći snuždila i dobila temperaturu 37,8 – 38,2 te zalegla u krevet.

Bole je svi mišići, pije tablete za bolove i spava

U ponedjeljak i mene počinju hvatati bolovi u mišićima. To je kao kad vam se leđa ukoče pa još uz to i grčevi kao kad plivate, u listovima, butinama i guznim mišićima. Preznojim se toliko da je madrac bio mokar kao da sam kantu vode istresao na njega.  Utorak opet grčevi, preznojavanje (temperaturu nisam mjerio). Doktorica me hoće poslati u bolnicu jer sam ugrožena skupina. Pazim na tlak i on je 115/70 što bi trebalo biti dobro. Noć s utorka na srijedu je gadna.

Leđa me ubijaju, hvala Bogu nema grčeva, ali je bol neizdrživa, pijem 2 Normabela, pijem 3 Lekadola i u 3 u jutro idem se tuširati vrelom vodom da se mišići opuste. Zaspim pred jutro (kad je Lekadol počeo djelovati). Taman kad misliš stat će, a korona navali još više", piše on.  I voda postane ogavna 

U pismu je nepoznati Zadranin naveo sve što bi trebalo imati doma u slučaju da se dobije koronavirus.  

 "Da biste spremni dočekali, ne daj Bože, koronu u kući, morate imati : Lekadol bar 2-3 kutije (ni za živu glavu brufen ili tome slično) Voltaren kremu za bolove, isto tako 2 tube Supradyn ili neki drugi dodatak prehrani sa svim mogućim mineralima i vitaminima, korona vas oslabi pa je potrebna svaka pomoć. Sumamed, tražite od svog izabranog doktora da vam da recept, jeb*** mu mater, ali obavezno imajte jer kad počne, zaštitite se od upale pluća, ako ne da, kupite (120,00) – taj iznos popušite u 2 dana. ASPIRIN 100 ili aksa služi za neupalne procese ali i razrjeđuje krv, nije isto da te korona dočeka s tlakom 150/100 ili 115/70. 

"Bolje je i prdnuti u vodu nego piti samu vodu" stara je mudrost moje tetke, ali u koroni si suh kao barut i piješ puno više tekućine nego inače, ali gubiš miris i okus i voda postaje ogavna. Ja cijedim limune i mandarine, kupite bar 5 kg mandarina i 2 kg limuna. Naravno i 2-3 kutije čaja koji volite. Banane – kad ne možeš ništa jesti, banana ide. 100 lista, dupe blista – kupi toaletni papir, neće propasti. Obavezno uzmite slane štapiće i Coca Colu jer to pomaže kod proljeva, izbjegavajte slatko", stoji u pismu.   

(Večernji.hr)
 

Ne propustite