Enis Bešlagić otkrio tajnu Mustafe Nadarevića: Ovo je jedan od razloga što je bio poseban

Aktuelno
Enis Bešlagić otkrio tajnu Mustafe Nadarevića: Ovo je jedan od razloga što je bio poseban
.

Poznati glumac Enis Bešlagić oprašta se od legende regionalnog glumišta Mustafe Nadarevića uz osvrt na dugogodišnje druženje i rad na brojnim projektima.

Bešlagić u početku kratkog razgovora govori kako nas je u 2020. napustilo mnogo velikana, što je stvorilo velike praznine na sceni.

"Jedan sam od rijetkih koji su imali sreću dijeliti s njim vrijeme, kadar i prostor. Odrastali smo na njihovim ulogama i igrama. Bio je sjajan glumac, a preživio je tragediju, prerano je izgubio suprugu. Živio je svoju tugu i svoju bol koje nikada nije pokazivao", govori Bešlagić.

Nadarevićeva supruga i velika ljubav Slavica Radović preminula je 2012. godine nakon dugogodišnje borbe sa karcinomom dojke. U braku su proveli dvije decenije, a Nadarević ju je nerijetko nazivao "ženom koja ga je oplemenila" i "velikom ljubavlju".

"Preko ekrana je nastavio širiti ljubav i sreću. Iza njega je ostalo mnoštvo uloga, ljudskih i životnih priča. Mislim da će sigurno biti inspiracija za mnoge generacije koje dolaze", govori Bešlagić.

Na koncu se prisjeća anegdote po kojoj će posebno pamtiti velikog glumca.

"Kada smo zajedno gostovali na jednom otoku njemu su prilazila djeca i tražila autogram. Potpisivao se kao Izet. A onda bih ga ja pitao zašto se ne potpisuje kao Mustafa, na šta bi on kroz smijeh rekao: 'Ma kao da djeca znaju ko je Mustafa'. Poslije sam se i ja djeci počeo potpisivati kao Šemso. Uvijek je stavljao svoj ego u drugi plan. To je samo jedan od razloga zašto je bio poseban", zaključio je Bešlagić.

Izvor:Klix

Ne propustite