Da li je obećan "treći entitet" ? Fahrudin Radončić prozvao Izetbegovića, traži odgovore!

Bosna i Hercegovina
Da li je obećan "treći entitet" ? Fahrudin Radončić prozvao Izetbegovića, traži odgovore!
..

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, na Instagramu je komentirao sinoćnje gostovanje Milorada Dodika u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, tačnije, dio koji se tiče navodnog tajnog dogovora između Izetbegovića i Čovića o formiranju trećeg entiteta. 

873x400-9

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Sinoć je predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, gostujući kod Senada Hadžifejzovića, u lice bh. javnosti izgovorio i dva puta ponovio iznimno tešku rečenicu da postoji tajni dogovor između Izetbegovića i Čovića, kojem je obećan treći entitet!?

SDA je u mnogo prilika svojim saopćenjima reagirala na mnogo manje optužbe Milorada Dodika, koji je jučer izgovorio i desetak teških političkih diskvalifikacija i insinuacija na račun Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Zato treba postaviti politički nužno pitanje: Bakire, šta je istina?

Ovo pitanje nije lično i siguran sam da svakog građanina BiH sudbinski zanima cijela istina.

Nikada nisam bio pristalica da političko Sarajevo reagira na svaku Dodikovu provokaciju i tako dodatno podiže tenzije, ali ovo je veoma ozbiljno i tragično, ukoliko sadrži i zrno istine.Vjerujem da je i Bakiru Izetbegoviću važno da se veoma transparentno razjasni.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite