Najmlađa poginula osoba imala 28 godina: Šef poginulih radnika otkrio nove detalje

Aktuelno
Najmlađa poginula osoba imala 28 godina: Šef poginulih radnika otkrio nove detalje
Jutros je na autocesti A1 došlo do teške prometne nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe, a petero ih je ozlijeđeno.

U nesreći koja se dogodila na 19. kilometru autoceste Zagreb-Split, iza odmorišta Desinec u smjeru Karlovca, sudjelovali su šleper i kombi hrvatskih registarskih oznaka.

Poginula su dva muškarca i dvije žene, neslužbeno se doznaje. Najmlađa poginula osoba imala je 28 godina.
 
Promet autocestom A1 bio je u prekidu gotovo šest sati.

Tragičnom događaju telefonom je svjedočio i šef radnika koji su stradali u nesreći.

"Kroz taj razgovor ja vidim da se nešto događa. Za čas čuju se jauci, jedna žena po imenu je Nikolina, ja mislim, kaže: gazda, tim riječima, gazda dajte hitnu pomoć, vozite nas, mi smo nastradali, evo pobrao nas je kamion, ima i poginulih", rekao je Stevo Kovač, vlasnik šumarske tvrtke, prenosi Dnevnik.

"Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene gdje je trebalo rezati kombi. Jedna osoba je bila pod šleperom tako da nju nismo mogli izvući u isti čas dok nije došla dizalica s kranom", ispričao je Dinko Omričen iz JVP Karlovac.

Petero ozlijeđenih prebačeno je u tri zagrebačke bolnice. U Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica još traje operacija jednog stradalog putnika, dok je stanje drugog zasad stabilno. Ostalih troje putnika prebačeno je u KBC Zagreb i KB Sveti Duh te su izvan životne opasnosti.

"Radi se uglavnom o trzajnim ozljedama vrata i nekakvim natučenjima po tijelu bez prijeloma ili bez nekih težih unutarnjih ozljeda", kazao je o stanju ozlijeđenih Zoran Krstonijević, voditelj hitne kirurške službe KB-a Sveti Duh.

"Jedan mlađi pacijent ima teže ozlijede, drugi pacijent ima lakše. Oba su zasad hemodinamski stabilna, u kontaktu, oba će biti hospitalizirana", kazala je dr. med Dubravka Mišić-Mužina iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Ne propustite