PROVJERITE SVOJE RUKE! Na njima se mogu kriti prvi simptomi raka

Zanimljivosti
PROVJERITE SVOJE RUKE! Na njima se mogu kriti prvi simptomi raka
Šake su jedan od  dijelova tijela koje najviše koristimo.

Šake su jedan od  dijelova tijela koje najviše koristimo. Rukujemo se, podižemo i spuštamo stvari, prljamo ih. Većina nas ne vodi dovoljno računa o njima. Pogledajte svoje šake i provjerite vide li se na njima  znakovi raka.

Suhe pukotine na šakama

Iako je sasvim normalno da ruke postanu suhe uslijed stalne upotrebe balzama, ponekad se ta suha koža može opirati i upotrebi krema i losiona. U tom slučaju trebali bi posjetiti liječnika. Suha koža na dlanovima i mjesta koja su izgubila boju mogu ukazivati na ozbiljniji problem.

shutterstock-1075415432-1024x682

Natečene ruke

Rak je poznat po tome da pravi promjene u čitavom tijelu, pa ako primjetite bilo što čudno, kao naticanje ruku, odmah potražite stručnu pomoć.

Bol u rukama

Ako bez razloga osjećate bol u rukama, to može biti jedan od simptoma raka. On uzrokuje bol u različitim organima, a to uključuje i šake. Rak na potpuno drugom dijelu tijela se može manifestirati kroz bol u šakama.

Ostali simptomi raka

Ruke su samo jedan od mogućih simptoma. Iznenadni gubitak težine, promuklost, stalni umor, iritantan i uporan kašalj također mogu biti znakovi raka, te dakako sam izgled ruku ne može reći kako je riječ upravo o ovoj zložudnoj bolesti, jer nikako ne može biti jedini simtpom na koji treba obratiti pažnju.

Ne propustite