Osam osoba povrijeđeno u pucnjavi u tržnom centru u Milwaukeeju, među njima i tinejdžer

Aktuelno
Osam osoba povrijeđeno u pucnjavi u tržnom centru u Milwaukeeju, među njima i tinejdžer
.

Osam osoba je povrijeđeno, među njima i tinejdžer, u pucnjavi koja se jučer desila u tržnom centru u pregrađu američke savezne države Milwaukee. Napadač je za sada nepoznati muškarac.

"Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu i još se ne zna njihov stepen povreda, ali ono što znamo je da nema smrtnih slučajeva u ovoj pucnjavi", kazali su iz policije.

Dennis McBride, gradonačelnik Wauwatosa, pregrađa Milwaukeeja u kojem se desila pucnjava, kazao je da je počinitelj još uvijek na slobodi i da se za njim traga. Kako je dodao, prema njegovim informacijama, nijedna žrtva nije imala povrede opasne po život.

From our @HearstTV colleagues @WISN12News on the shooting at a mall outside of Milwaukee. Having anchored coverage of the Columbia Mall shooting nearly 7 years ago, the situation is scary and unfolding. Praying for the victims https://t.co/s3J9RfH6oX

— Robert Lang WBAL (@Reporterroblang) November 20, 2020

U potragu su uključene jake policijske snage i agenti, a jedan od očevidaca za CNN je ispričao da je bio zaključan u jednoj od prostorija u tržnom centru nakon što je počela pucnjava.

Dodao je da je vidio uplašene kupce kako trče, a uposlenici su počeli grupisati ljude i izvoditi ih na stražnji izlaz iz centra.

Iz Mayfair tržnog centra nakon pucnjave su se oglasili na Facebooku.

"Razočarani smo i bijesni što su naši gosti i uposleni danas bili izloženi ovom nasilnom incidenti. Zahvalni smo našim partnerima i policijskim snagama na brzoj reakciji i sarađivat ćemo s njima u istrazi kako bi se što prije rasvijetlio ovaj događaj", napisali su.

Drugi američki mediji su naveli da je napadač u 30-im godinama, te da njegov identitet još nije poznat.

Izvor:Klix

Ne propustite