SIPALA JE OVO U ODVOD LAVABOA: Kad budeš čula ZAŠTO, ISTO ĆEŠ URADITI, GENIJALNO!

Sve za dom
SIPALA JE OVO U ODVOD LAVABOA: Kad budeš čula ZAŠTO, ISTO ĆEŠ URADITI, GENIJALNO!
.

Možeš to i sama da uradiš!

Vjerovatno je jednna od većih neprijatnosti koje žena može da doživi u kući kada shvati da mora pozvati majstora, u ovom slučaju vodoinstalatera zato što joj se zapušila sudopera ili lavabo.

Evo šta je bitno da uradite prvo prije nego što pozovete majstora, problem možda i same možete da riješite.

Prije nego što se ovako nešto dogodi, budite nježni prema svojim instalacijama. Šta to znači?

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu. Jednom u toku dve nedelje, naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje wc šolje, a onda pustite da neko vreme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cijevi i one će baš kao i sudopera i radne površine koje redovno čisite, takođe biti čista.

Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, operete kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.

Pored wc šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte paprir, a ne u šolju. Negdje su cijevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutražnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sanitara.

Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.

- Ono što mi je ostalo u sećanju iz škole, to jeste domaćinstva koje smo mi tada imali je savjet profesora kako da održavamo cevi. Sipaš sredstvo za čišćenje u odvod i onda pustiš vrelu vodu da teče neko vrijeme - savjetuje domaćica koja je ovo probala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli AM_NAMESTAJ (@am_namestaj)

Novi.ba/Srbijadanas

Ne propustite