SOK KOJI ‘DIŽE IZ MRTVIH’! Ovo morate probati: Pomaže kod mnogih bolesti, a pravi se ZA NEKOLIKO MINUTA

Kuharica
SOK KOJI ‘DIŽE IZ MRTVIH’! Ovo morate probati: Pomaže kod mnogih bolesti, a pravi se ZA NEKOLIKO MINUTA
Cikla je vrlo moćna namirnica, a činjenica da ima zagrijavajuća svojstva čini je idealnom za zimske mjesece.

Cikla je vrlo moćna namirnica, a činjenica da ima zagrijavajuća svojstva čini je idealnom za zimske mjesece. Jedinstvena je zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida te je sjajan izvor folne kiseline. Cikla je prepuna antioksidanata koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti, a u kombinaciji s mrkvom i jabukom može učiniti mnogo za vaše zdravlje. Naime, recepturu ovog soka čine dvije mrkve, cikla i jabuka.

5ad1b545-5620-4268-a660-3df90a0a0a67-cvejka-690x480

Najbolje je ciklu iscijediti pomoću sokovnika te dobiveni sok ostaviti da odstoji sat vremena u staklenoj čaši u hladnjaku. Nakon toga joj dodajte iscijeđen sok od mrkve i jabuke. Dobivenom napitku nemojte ništa dodavati, već ga pijte oko pola sata prije doručka.

Važno je da ne pomiješate sve sastojke odjednom. Prvo se priprema sok od cikle koji mora odstajati neko vrijeme u hladnjaku u otvorenoj staklenci. Tako se eliminiraju neke štetne supstance cikle koje mogu izazvati mučninu, povraćanje, vrtoglavicu. Kada ove supstance dođu u reakciju s kisikom, gubi svoja svojstva i ne izazivaju nuspojave.

Ne propustite