NIKAKO NE UZIMAJTE OVU HRANU KADA STE BOLESNI: Svi misle da je zdrava a ustvari od nje VIRUS JAČA

Kiosk
NIKAKO NE UZIMAJTE OVU HRANU KADA STE BOLESNI: Svi misle da je zdrava a ustvari od nje VIRUS JAČA
Znate pravilo da se slaktiši nikako ne smiju koristiti, pogotovo kada imate grlobolju

Na prve znake prehlade ili gripa, znate šta vam je činiti: kuha se domaća pileće supa, pravi se čaj u koji se dodaje limun ili đumbir; pije se sok od svježe cijeđene pomorandže, a citrusi se "gutaju" u velikim količinama.

Znate pravilo da se slaktiši nikako ne smiju koristiti, pogotovo kada imate grlobolju!

Ali da li ste znali da pojedina zdrava hrana može da naškodi vašem, ionako osjetljivom zdravlju. Evo spisak namirnica koje nikako ne smijete da jedete kada ste bolesni: Kad imate grip, prehladu ili groznicu izbjegavajte:

Spinat: Smatra se da spinat aktivira ćelije, nazvane mastociti, da oslobašaju histamin i aktiviraju upalni proces, što dodatno pogoršava umor i druge simptome prehlade i gripa.

Orasi: Ova namirnica sadrži hranljive sastojke koji pomažu tijelu da se izbori sa infekcijom, poput cinka i vitamina E. Ali možda ćete željeti da se suzdržite od konzumiranja ovog proizvoda u početnoj fazi bolesti, posebno ako imate stomačni virus ili groznicu. Orasi su bogati masnoćom koju tijelo mora da sagorijeva dugo, što može da vam oduzme energiju koja vam je neophodna.

Brokoli: Da ne biste iritirali svoj gastrointestilni trakt, uzmite hranu koja sadrži manje vlakana i koja je lakša za varenje kako bi tijelo imalo vremena da se bori protiv infekcije.
 

Ne propustite