UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE ZARAŽENIH KORONOM Ovo se sve češće javljaju kod oboljelih

Aktuelno
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE ZARAŽENIH KORONOM Ovo se sve češće javljaju kod oboljelih
Zapalenje se obično pojavljuje poslije nekoliko nedjelja od infekcije

Sve češći simptom koji prijavljuju oboljeli od kovida-19 jesu promene koži, kao i otekline na prstima. Crvene i ljubičasti plikovi obično se javljaju u periodu od četiri nedjelje nakon infekcije koronom, a ispostavilo se i da temperatura utiče na njihovu pojavu.

kovid-prsti-1000x0

"Postoji grupa pacijenata kod kojih, kada obole od kovida, dolazi do zapaljenja u nožnim prstima, koji postaju crveni i otečeni, a na kraju dobiju i ljubičastu boju. U većini slučajeva to traje oko 15 dana, ali imamo i slučajeve gde ovi simptomi traju po mjesec ili dva", izjavio je dr Ester Friman.

Tim istraživača "COVID Symptom Study" anketirao je 12.000 ljudi koji su imali osipe na koži (uključujući i ove promjene na prstima ruku i nogu), kako bi utvrdili da li je riječ o još jednom simptomu kovida19. Ispitanici su im poslali fotografije, a evo kako izgledaju prsti osoba oboljelih od kovida-19...

Takozvani "kovid prsti na rukama i nogama" spadaju u sve češći simptom zaraze korona virusom. Obično se javlja kod djece i mladih osoba sa nekim hroničnim oboljenjem, a kako je već rečeno, primjećeno je da se manifestijue tek nakon nekoliko nedelja od infekcije korona virusom.

Ispitanici gore navedene studije dodali su i da ove kvržice i prokene na koži mogu biti bolne, ali da najčešće ne svrbe, kao i da često izazivaju perutanje površinskih slojeva kože...

Ne propustite