Evo kako da se oslobodite herpesa na usnama preko noći: OVO PROVJERENO UBLAŽAVA UPALU

Zanimljivosti
Evo kako da se oslobodite herpesa na usnama preko noći: OVO PROVJERENO UBLAŽAVA UPALU
Herpes na usnama je bolest uzrokovana virusima.

Herpes na usnama je bolest uzrokovana virusima. Kada nam imunitet oslabi, može se javiti. Vjerovatno se svako od nas barem jednom u životu suočio sa ovom neprijatnom pojavom. Na svu sreću, postoji nekoliko brzih i što je najbitije prirodnih rješenja za ovaj problem. Evo o čemu je riječ:

herpes-labial

1. Soda bikarbona

Ostavite 100 ml vode da proključa, pa u nju dodajte 1 kafenu kašičicu sode, promiješate i sklonite sa šporeta. U ovaj rastvor umakati tufere od vate i nekoliko puta dnevno stavljati na usne.

2. Kuhunjska so

Malu količinu soli stavljati na zahvaćeno područnje nekoliko puta dnevno.

3. Ljuska od jaja

Film, koji se nalazi na unutrašnjoj strani ljuske je odlično protivupalno sredstvo. Treba samo da odstranite ovu opnu i stavite je na bolno područje.

4. Bijeli luk

Bijeli luk je prirodno antivirusno sredstvo. Dva isitnjena čena belog luka treba promiješati sa 1 kašikom pavlake, 1 kašikom brašna i 1 kašikom meda. Dobićete odličnu domaću mast protiv herpesa, kojom ćete mazati obolelo područje na usnama.

5. Ulje čajevca

Preporučuje se nanošenje na oboljelo mjesto na svaka 2 sata. Moguće je blago peckanje. Ali, već posle jednog dana zaboravićete na svoj problem.

Ne propustite