NEMA ŠALE S POOŠTRENIM MJERAMA U NJEMAČKOJ Poštovanje regulativa nadgledaće više hiljada policajaca

Svijet
NEMA ŠALE S POOŠTRENIM MJERAMA U NJEMAČKOJ Poštovanje regulativa nadgledaće više hiljada policajaca
Njemačka planira da od početka naredne sedmice rasporedi više hiljada policajaca širom zemlje kako bi sprovela pooštrene restriktivne mjere

Njemačka planira da od početka naredne sedmice rasporedi više hiljada policajaca širom zemlje kako bi sprovela pooštrene restriktivne mjere, uključujući zatvaranje restorana i barova, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Njemački kancelar Angela Merkel i lideri pokrajina saglasili su se juče sa uvođenjem jednomjesečne blokade koja obuhvata zatvaranje restorana, teretana i pozorišta radi suzbijanja širenja virusa korona.

– Provjere će biti od ključne važnosti kako bi se osigurao uspjeh novih mjera. U koordinaciji sa pokrajinama, savezna policija rasporediće više hiljada službenika – naglasio je Zehofer.

Prema njegovim riječima, savezna policija prvo će biti angažovana u većim gradovima i oblastima najteže pogođenim pandemijom.

Policija će vršiti i pojačane kontrole na aerodromima, željezničkim stanicamam i blizu granica kako bi bilo osigurano da ljudi koji dolaze iz regiona visokog rizika poštuju pravila.

Ne propustite